2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Radar ráadás 04:00

Adás

Hazahúzó

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Vezércikk – Orbán Viktor: csütörtökig kell kitartani, de hétvégén sem lankadhat a figyelem + videó

Míg Magyar Péter a Duna mellett szelfizett, a tiszások az EP-ben rontottak rá Magyarországra. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Belföld

Matteo Salvini: Országom határainak védelme nem bűncselekmény, hanem kötelesség

“Teljesen más a véleményünk az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyenről, aki mindent elhibázott az utóbbi öt évben, és most is rossz lábbal indult”- mondta Salvini.
Külföld

Németországban továbbra is áll a bál az AfD választási sikere miatt

A németországi belpolitikai állóvízét az Alternatíva Németországnak párt (AfD) a legutóbbi választási sikere kavarta fel. Ez a folyamat rendszeres probléma még most is a balliberális pártoknál.
Belföld

A honvédség Szentendrénél is harcot vív az árral + videó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a helyszínen adott nyilatkozatot az árvízvédelmi folyamatkról.
Napi aktuális

Magyar Péter eddig nem vett részt az Európai Parlament munkájában + videó

A Napi aktuálisban Schaller-Baross Ernő a Fidesz EP-képviselője mondta el véleményét többek között arról, hogy Magyar Péter nem vesz részt az EP-munkájában.
Napi aktuális

A katasztrófavédelem továbbra is segíti az önállóan védekező önkormányzatokat + videó

A Napi aktuális vendége Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársa volt, aki ezekről a témákról beszélt:tetőzik a Duna, aktuális védekezés állása, hányan, hol, kik dolgoznak.
Napi aktuális

Nagy kockázatot jelentenek az egészségre az árvízzel érkező szennyeződések okozta fertőzések + videó

A Napi aktuálisban Rusvai Miklós virológus volt a vendég, aki a virológiai helyzet az árvíz visszahúzódása után témájáról fejtette ki véleményét.
Napi aktuális

Jövő hónap közepén kezdődhet az új európai bizottság biztosjelöltjeinek meghallgatása + videó

A Napi aktuálisban Juhász Hajnalka a Fidesz-KDNP EP-képviselője mondta el ezekről a témákról az álláspontját: migráció kapcsán kiszabott büntetés behajtása, Hollandia kilépne a migrációs paktumból, új összetétele az Európai Bizottságnak milyen politikát vetít előre.
Napi aktuális

Matteo Salvini ismét bíróság előtt áll, miután 2019-ben megakadályozta egy NGO hajó kikötését + videó

A Napi aktuálisban Szomráki Béla Olaszország-szakértő jelentkezett be Skype-on, és mondta el véleményét Matteo Salvini látogatásáról és a Nagymarost is érintő árvízről.
Belföld

Szombat éjjel tetőzik az árhullám a Dunakanyarban + videó

Nagymaroson jól vizsgázott az új mobilgát rendszer, és a térség összes településén készen állnak a szakemberek a lassú apadást kísérő árvízi jelenségek megfékezésére.
Napi aktuális

Az árvízkárokra hullámtérben épített ingatlanok esetében nem vállal fedezetet a biztosító + videó

A Napi aktuális vendége Lambert Gábor a MABISZ kommunikációs vezetője volt, aki ezekről a témákról mondta el véleményét: esetleges károk fedezete, lehet-e biztosítani ártérbe épült ingatlant egyáltalán, ha van rá építési engedélyt, ki jogosult kárenyhítésre.
Belföld

Kubatov Gábor kábításra hívta fel a figyelmet a Tisza Párt EP-képviselőjének kijelentésére reagálva + videó

A Ferencváros elnöke reagált Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselőjének európai parlamenti felszólalására – írta meg a Madiner.
Belföld

Újra fel kell venni a maszkot

Az intézkedést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein vezették be.
Kék hírek

Az illegális benzinkúttal legalább 50 millió forintot kerestek + videó

Üzemanyag-szállító kamionok sofőrjeinek segítségével lopták a tartálykocsikból a benzint és a gázolajat egy székesfehérvári kamionmosó tulajdonosai. Az év eleje óta működő illegális benzinkúttal legalább 50 millió forintot kerestek.
Kultúra

A megújult Városligetbe költözött a látványos Magyarország 365 fotókiállítás + videó

A Magyarország 365 fotópályázat díjazott és legjobbnak ítélt képeiből nyílt látványos szabadtéri fotókiállítás a Városligetben. A mintegy 140 fotót felvonultató tárlat anyagát 44 ezer alkotásból állították össze.
Napi aktuális

Római-partért Egyesület: A főváros és a kerületi önkormányzat magunkra hagy a bajban + videó

A Napi aktuálisban Egri Gábor a Római-partért Egyesület alelnöke jelentkezett be Zoom-on. Ő ezekről a témákról mondta el álláspontját: védekezés a Római-parton, ártéri ingatlanok helyzete, védmű.
Belföld

Hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár + videó

A határon túli és a hazai népcsoportok jellegzetes termékeit mutatták be az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron, Vajdahunyad várában. A rendezvényen mintegy 80 település képviselte magát.
Célpont

Célpont - Újpesten jól fizető állásokat osztogatnak a belsős köröknek + videó

A DK-s Trippon Norbert "udvari fényképészét" helyezték az Újpest Sajtó Kft. élére. A hölgy igen élesen fogalmaz, ráadásul furcsa kapcsolatot ápolhat az alpolgármesterrel. Újpesti belügyek egy kis feljelentéssel.
Célpont

Célpont - Az évtized árvize alatt Magyar Péternek bőven jutott ideje a hergelésre + videó

A Célpont stábja a héten több településen járt, ott volt a gátakon, az ingatlanjainkat féltő családok kertjében is, ahol már a kerítés végében állnak a homokzsákok és megkérdezte a védekezésben résztvevő politikusokat is.
Belföld

Már méteres víz van a 2-es úton, sokára lesz járható + videó

A HírTV körkapcsolásában több árvízi helyszínről jelentkeztek be a tudósítók.
Célpont

Célpont - Még mindig a pedofilbotrány miatt magyarázkodik a balos polgármester + videó

Szerecsenmosdatás, vagy csak a felelősségvállalás hiánya? László Imre Újbuda DK-s polgármestere szerint sokan politikai ügyet akarnak csinálni a Szivárvány óvodában történt pedofil botrányból. A szülők szerint azonban ennek az ellenkezője az igaz.
Radar

Radar – Vadász- és horgásznap Szécsényben + videó

A történelemből az 1705-ös országgyűlésről is ismert településen, Szécsényben, a Forgách-kastély udvarán tartották a megyei vadász- és horgásznapot.
Radar

Radar – Árvizek száz éve + videó

A legpusztítóbb árvíz 1838 tavaszán zúdult Pestre és Budára, amelynek áldozatairól és hőseiről még száz évvel utána is megemlékeztek. Ötvenezren a lakhatásukat, huszonkétezren mindenüket elveszítették.
Belföld

Radar – Szombaton tetőzik a Duna Budapesten + videó

A szakemberek és a civilek összefogva, egységes erővel harcolnak az elmúlt évek legsúlyosabb áradása ellen. A Duna sorra tetőzik a hazai települések mentén, ma Komáromban és Esztergomban , szombaton pedig Budapesten lehet a legmagasabb vízállásra számítani.
Külföld

Ezúttal Rotterdamban történt halálos kimenetelű késelés, egy iszlám vallású, radikalizálódott férfi volt az elkövető

Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere mély megdöbbenésének adott hangot az esettel kapcsolatban.
Belföld

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.
Paláver

Paláver – A tiszások egy nagyon ijesztő, háborúpárti állásfoglalás mellé álltak + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Dezse Balázs.
Belföld

Migrációpolitika tekintetében tovább erősödik a szövetség Salvini és Orbán között + videó

Budapesten egyeztet az olasz miniszterelnök-helyettes a magyar kormányfővel. Úgy tudjuk: az informális találkozó kiemelt témája a migráció.
Belföld

Meg kellett ismételni Tatabányán a korábbi teknősmentő akciót

Még David Attenborough is megirigyelné a tatabányai természetvédő akciót, amit a teknősök ügyében tettek a szakemberek.
Belföld

Nemcsak saját testi épségüket, de a munkálatok sikerességét is veszélyeztetik a katasztrófaturisták + videó

Rétvári Bence példának hozta, hogy a kihelyezett homokzsákok és a védművek pontosan a kijelölt helyen vannak, ezek elmozdítása ronthatja a védelem minőségét.
Belföld

Szentendrén is felkészültek az árhullámra + videó

A tudósításban Rizmayer Mihály ripoter beszélt Vitályos Eszter kormányszóvivővel, aki épp járőrszolgálatot végez a Duna parton.
Gazdaság

Egy magyar cég bekerült Oroszország öt legnagyobb takarmánygyártója közé + videó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar-orosz üzleti fórumon elmondott beszédében üdvözölte, hogy az orosz kormány támogatja a magyar cégek piacra lépését és helyi partnerekkel való együttműködését.
Kultúra

Hétéves lett a Csoóri Sándor program + videó

"A mi néptáncunk az úgy dobbantja meg a szívünket mint semmi más. Úgy dobbantja meg a szívünket, mint ami a Csoóri Sándor programnak a lényege" Így fogalmazott Hankó Balázs, kultúráért és innovációért felelős miniszter.
Gazdaság

Lázár János: Az autóipart modern technológiák alkalmazására kell kényszeríteni

Lázár János hangsúlyozta: gazdasági versenyképesség nélkül nincs jobb élet, ehhez kell igazítani az energia- és klímapolitikai kérdéseket.
Láncreakció

Láncreakció - Pakisztán hamarosan a világ egyik legnagyobb energiatermelőjévé válhat + videó

Moszkva támogatja, hogy Pakisztán csatlakozzon a BRICS-hez. A HírTV stúdiójában Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője és Santo Martin a Makronóm Gazdaságkutató vezető elemzője. Műsorvezető: Nádori Teodóra.
Belföld

Kétségbeesésében a rajongóihoz fordult Magyar Péter

„Kérlek benneteket, hogy osszátok az FB-oldalamról a bejegyzéseket, mert az algoritmus nagyon letekerte az eléréseket, és így nagyon kevés emberhez jutnak el az információk” – írta a Tisza Ppárt egyik legnagyobb csoportjában közzétett bejegyzésében Magyar Péter.
Belföld

Gulyás Gergely: Brüsszel hadat üzent az uniós külső határok védelmének

Amennyiben Brüsszel a külső határok védelmét szankcionálja és migránsokat akar látni Európában, akkor saját magának is kell gondoskodnia róluk - jelentette ki a Miiszterelnökséget vezető miniszter.
Gazdaság

A Brussels Airlines október elsején törli járatai többségét

Törölte legtöbb, október 1-i járatát a Brussels Airlines belga légitársaság, mert a személyzet zöme, köztük a biztonsági egységek egynapos munkabeszüntetést tartanak aznap - derült ki a légitársaság pénteki közleményéből.

Legfrissebb híreink

Radar

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.
Belföld

Az Egyesület a Római Partért nyílt levele a főpolgármesternek

55 ezer ember nagyobb biztonságához járulunk hozzá önerőből! Ezért Öntől eddig csak megvetést kaptunk, hiszen Önök „adnak nekünk létrát, hogy menekülni tudjunk! - írják levelükben, melyet változtatás nélkül közlünk.
Belföld

„Nem kell belénk rúgni azért, mert ártéri területen lakunk, ez jutott” + videó

​A Duna egyre inkább közelít a Nánási út és Királyok útja vonalában felhúzott ideiglenes töltéshez a Római-parton. Az elárasztott területen az áramszolgáltató munkatársai folyamatosan kapcsolják ki az áramot a víz alá került ingatlanokban. A hullámtérré nyilvánított részen épült ingatlanok esetében a tulajdonosok komoly kihívásokkal néznek szembe.
Külföld

A tiszások nekirontottak Magyarországnak az Európai Parlamentben

Megszavazták azt, hogy az EU egésze gyakoroljon nyomást hazánkra, hogy Magyarország adja fel a békepárti politikáját, és álljon be végre a háborús uszítók sorába.
Külföld

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevbe érkezett pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Volodimir Zelenszkij elnökkel és más ukrán illetékesekkel az ország téli felkészítéséről, valamint védelmi és pénzügyi kérdésekről tárgyaljon.
Belföld

A mentőszolgálat a helyzethez alkalmazkodva módosítja a betegutakat

A mentőszolgálat az árvíz miatti útlezárásokhoz folyamatosan alkalmazkodva módosítja a betegutakat - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvízvédelmi operatív törzs péntek reggeli ülését követő sajtótájékoztatón.
Külföld

Szemfényvesztés, hogy valaha is McDonald's-alkalmazott volt Kamala Harris

Úgy tűnik, nem igaz az amerikai baloldal azon állítása, miszerint Kamala Harris. a Demokrata Párt elnökjelöltje a nép egyszerű gyermeke és főiskolásként a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának a dolgozója volt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet a Snopes amerikai tényellenőrző portálra hivatkozva.
Belföld

Szanyi Tibor: Egy pártvezetőnek nem az a dolga, hogy a gáton szelfizgessen és ugrabugráljon + videó

Komment című műsorunkban Szanyi Tibor is kifejtette kemény véleményét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!