2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Magyarországi vadászatok 03:40

Gazdaság

Az Európai Parlament azonnali és teljes körű szankciót akar az orosz energiára

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a kormány felhatalmazását növeli, ha minél többen töltik ki a nemzeti konzultációt. Az Európai Parlament azonnali és teljes körű szankciót akar az orosz energiára
Szijjártó Péter: újabb szankciós csomag helyett békét kell teremteni

Szijjártó Péter: újabb szankciós csomag helyett békét kell teremteni

Az energiaellátás fizikai kérdés, nem ideológiai. Erről beszélt Szijjártó Péter a France24 angol nyelvű televízióban. 2022. november 26.
Hollik István: a baloldalt tokkal-vonóval megvették Amerikából

Hollik István: a baloldalt tokkal-vonóval megvették Amerikából

A baloldalt tokkal-vonóval megvették Amerikából - erről beszélt Hollik István a HírTV-n. Az Origo szerint az ügy központi figurája Bajnai Gordon. 2022. november 26.
Ezer tonna búza gyűlt össze a Kárpát-medencéből

Ezer tonna búza gyűlt össze a Kárpát-medencéből

Több, mint nyolcezer Kárpát-medencei gazda adományából, ezer tonna búza gyűlt össze idén a Magyarok kenyere program keretében. 2022. november 26.
Gulyás Gergely: a kormány Európa legnagyobb támogatási programját valósítja meg

Gulyás Gergely: a kormány Európa legnagyobb támogatási programját valósítja meg

Azért van szükség arra, hogy a lehető legtöbben kitöltsék a nemzeti konzultációt, hogy a magyar kormány világos és egyértelmű üzenetekkel tudjon érvelni Magyarország érdekei mellett- hangsúlyozta Gulyás Gergely. 2022. november 26.
Szijjártó Péter: Hagyjanak fel a magyar cégek vegzálásával Ukrajnában

Szijjártó Péter: Hagyjanak fel a magyar cégek vegzálásával Ukrajnában

Magyar vállalatokat tilt ki Ukrajna, a Richter egyes termékeit már nem lehet forgalmazni, ugyanakkor Kijev a Mollal szembeni bojkottra is felszólított. 2022. november 25.
Varga Mihály: Fel kell készülni arra, ha nem jön olaj és földgáz Ukrajna felől

Varga Mihály: Fel kell készülni arra, ha nem jön olaj és földgáz Ukrajna felől

Olyan gazdasági hullámot indított el a pandémia és az ukrajnai háború , amit azóta sem tudott kezelni Európa - jelentette ki a pénzügyminiszter egy budapesti lakossági fórumon. 2022. november 25.
Száz milliárdokat költött a kormány óvodakorszerűsítésre

Száz milliárdokat költött a kormány óvodakorszerűsítésre

Rétvári Bence szerint a bölcsődei és az óvodai nevelés a családbarát ország alapjai közé tartozik, ezért fontos, hogy országszerte jó körülmények várják a gyermekeket az intézményekben. 2022. november 25.
Jelentősen csökkentek az üzemanyagárak Németországban

Jelentősen csökkentek az üzemanyagárak Németországban

Fontos tényező a piaci verseny erősödése, a töltőállomások ismét egyre inkább igyekeznek az áraik csökkentésével magukhoz csábítani a tankolásra készülő autósokat. 2022. november 24.
Szijjártó Péter: Brüsszel az energia terén is jogköröket vonna magához

Szijjártó Péter: Brüsszel az energia terén is jogköröket vonna magához

Az ún. szolidaritási mechanizmus tartalmaz egy olyan pontot is, hogy veszélyhelyzetben egy tagországnak, hogyha van földgáz a tárolójában, akkor azt át kell adnia a szomszédos nehéz helyzetben lévő országnak. 2022. november 24.

Az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

Erről az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt beszélt Lantos Csaba, az energiaügyi miniszterjelölt. 2022. november 24.

A gázársapkáról is tárgyalnak ma az uniós energiaügyi miniszterek

Gázársapkáról, kötelező uniós földgáz spórolásról, piaci korrekciós mechanizmusról tárgyalnak ezekben a percekben is az uniós energiaügyi miniszterek Brüsszelben. 2022. november 24.

Navracsics: Jó hírem van, aláírhatjuk a megállapodásokat

“Jó hírem van, az év végéig - most már a Bizottság által az újsághírek által megerősítetten is - aláírhatjuk a megállapodásokat a kohéziós és helyreállítási forrásokról”. Jelentette be Navracics Tibor. 2022. november 24.

Az Európai Bizottság ársapkát javasol a gázárak túlzott emelkedésének kivédésére

275 euró per megawattórás gázárplafont vezetne be az Európai Bizottság. 2022. november 24.

Bővíti értékesítését a Szerencsejáték Zrt. a Mol töltőállomásain

A fejlesztéssel a Mol újabb lépést tesz annak érdekében, hogy komplex szolgáltatási központtá alakítsa át töltőállomásait. 2022. november 23.

A szociális segélyezés fokozására szólította fel a spanyolokat Brüsszel

A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította Spanyolországból. 2022. november 23.

Az Európai Bizottság milliárdos támogatását oszthatja szét az Ökotárs

Sok milliárd forint szétosztását bízza az Európai Bizottság a Soros György által támogatott Ökotárs alapítványra. 2022. november 23.

Folyamatosan átszabják a belvárosi parkolást

A VIII. kerületben megszűnik az ingyenesség már az első autóra is, a VII.-ben szigorítanak a másodikra, lépnek a parkolóházak is   2022. november 23.

OECD: 6% is lehet az idei növekedés Magyarországon

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb előrejelzése szerint jövőre már csak másfél százalékos bővülésre számíthatunk. 2022. november 23.

Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok

A vevők egyre inkább a sajátmárkás vagy az olcsóbb termékeket választják. 2022. november 23.

Megalakult a Nemzeti Tőkeholding

1000 milliárd forintnyi új forrás kerülhet a gazdaságba, ugyanis megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt, jelentette be a gazdaságfejlesztési miniszter. 2022. november 22.

Scholz: Hiba volt orosz gázfüggőségbe taszítani Németországot

Hiba volt függővé tenni Németországot az Oroszországban kitermelt földgáztól - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben. 2022. november 22.

Javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését az OECD

A 2023-as növekedés lassulását az orosz-ukrán háború gazdasági következményeivel, a mérséklődő külső kereslettel, valamint a szűkülő reálbérek miatt lassabban bővülő lakossági fogyasztással magyarázták. 2022. november 22.

Az ünnepi időszakban sem lesz hiány magyar sertéshúsból

Az ünnepi időszakban sem lesz hiány kiváló minőségű magyar disznóhúsból, a sertéstartók pedig a legnehezebb időkben is számíthatnak a kormány támogatására. 2022. november 22.

Jelentős a hazai földgáztárolók töltöttsége

Az Energiahivatal emlékeztetett, hogy a betárolt 5,44 milliárd köbméternyi földgáz meghaladja az éves lakossági fogyasztást. 2022. november 22.

Megélhetési gondok Olaszországban

A kormány úgy döntött, hogy fokozatosan vonja el az alapjövedelemet a munkaképes korúaktól, hogy ezzel kényszerítse őket munkavállalásra. 2022. november 22.

Öt százalékkal növeli Magyarország olajkitermelését a vecsési kőolaj

Aranyat ér a fogyasztóknak és aranyat ér az országnak a vecsési kőolaj. Erről a MOL elnök-vezérigazgatója beszélt annak kapcsán, hogy a társaság egy új lelőhelyet tárt fel a térségben. 2022. november 22.

2551 önkormányzat támogatja Szita Károly kezdeményezését

A témával kapcsoltban nemrég sajtótájékoztatót tartott kaposvár polgármestere. Szilágyi Jenőt kapcsoltuk, aki a somogyi megyeszékhelyről tudósított. 2022. november 22.

A többség ellenzi, hogy Brüsszel visszatartja a pénzt

Minden harmadik ellenzéki szavazó, de még a fiatalok többsége szerint is ki kellene fizetni hazánknak a két éve visszatartott összeget. 2022. november 22.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!