2022. 08. 08. Hétfő László napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Gazdaság

Átadták a Déli összekötő vasúti Duna-hidat

A híd bonyolítja a keleti és a nyugati országrész közötti vasúti forgalom csaknem 90 százalékát, amely határidőn belül a költségkereteket tartva valósult meg.

Az EU hitelt vesz fel, hogy pénzt küldjön Ukrajnának

Brüsszel 8 milliárd eurós támogatást nyújtana a háború sújtotta országnak, azonban erre nincs fedezete. 2022. augusztus 06.

Kiegészül a gáz- és áramszámla tartalma

A kormány célja ebben a helyzetben is, hogy megvédje a lakossági rezsicsökkentést. 2022. augusztus 06.

Kínába akart ukrán gabonát exportálni Hunter Biden

Kínába akart ukrán gabonát exportálni Hunter Biden, az Egyesült Államok elnökének fia. 2022. augusztus 05.

Benzinből és a gázolajból hamarosan hiány lehet a Balaton környékén

Az augusztusi hétvégeken, főleg huszadika környékén, az állami ünnep időszakában a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni. 2022. augusztus 05.

Recessziós félelmek miatt féléves mélypontra estek az olajárak

Az északi-tengeri Brent olajfajtát csütörtök kora délután hordónként 95,8 dolláron jegyezték, ami 1,2 százalékos napon belül esés. 2022. augusztus 04.

A Spar 78 millió eurót fektet be az idén Magyarországon

A Spar 78 millió eurót (mintegy 30,7 milliárd forintot) fektet be az idén Magyarországon a tavalyi 32 milliárd forintot követően - közölte az élelmiszerlánc az MTI-vel csütörtökön, miután Szigetszentmiklóson megnyitott a cég legújabb üzlete. 2022. augusztus 04.

Kritikus időszak jöhet a hazai üzemanyagellátásban

Litkei Mátét, a Mathias Corvinus Egyetem Klímapolitikai Intézetének Igazgatóját kérdeztük. 2022. augusztus 04.

Kritikus az elkövetkezendő időszak a magyar üzemanyagellátásban

Már most van olyan benzinkút Budapesten és az ország több pontján, ahol átmeneti üzemanyaghiány van. 2022. augusztus 04.

Mérföldkőhöz érkezett a Déli összekötő Duna-híd felújítása

Az a cél, hogy a vasút nagyobb szerephez jusson a főváros közlekedésében. A helyszínről Baumgartner Benita kollégánk tudósított. 2022. augusztus 04.

Augusztusban kétszer utal családi pótlékot a Magyar Államkincstár

Augusztusban kétszer utal családi pótlékot a Magyar Államkincstár, ezzel is csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit. 2022. augusztus 04.

Az élelmiszerárak csökkentését tervezi az olasz kormány

Olaszország átmenetileg csökkentené az alapvető élelmiszerek árát. A parlament a héten tűzte naprendre a vitát, ami a 8%-os infláció okozta áremelkedéseket ellensúlyozná. A liszt, a tészta, a tej és az olaj ára csökkenne egy időre, valamint a benzinen lévő 30,5 centes támogatást is meghosszabbítani készülnek augusztus végéig. 2022. augusztus 04.

Befejeződött az Északi Áramlathoz szükséges turbina javítása

A turbina jelenleg csak arra vár, hogy az orosz fél részéről valaki elszállítsa és üzembe helyezze. 2022. augusztus 03.

Nyolcvan százalék közelébe emelkedett a török infláció júliusban

24 éves csúcsra, 79,6 százalékra emelkedett az éves infláció júliusban Törökországban a szárnyaló energiaárak és a gyengülő líra eredőjeként. Ez egy százalékponttal magasabb, mint az előző hónapban, de némileg alacsonyabb az elemzői várakozásoknál. 2022. augusztus 03.

Amerikaiak nyerészkednek Ukrajnán

Jól jött az amerikai óriáscégeknek az orosz–ukrán háború. 2022. augusztus 03.

Felkészültek a bevásárlóláncok a vásárlási szokások változására

Felkészültek a legnagyobb bevásárlóláncok arra, hogy a fokozódó háborús infláció miatt a vásárlók az olcsóbb, saját márkás termékeket fogják majd keresni az üzletekben 2022. augusztus 02.

Beszakadt a műtrágya értékesítés a második negyedévben

A második negyedévben 44 százalékkal csökkent a műtrágya-értékesítés Magyarországon az előző év azonos időszakához képest, miközben az értékesítési árak 2,2-3,8-szeresére emelkedtek. 2022. augusztus 02.

Ha egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést, csaknem félmilliárd köbméter gáz marad

Augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőóraállás diktálási lehetőséget - derült ki az MVM NEXT közleményéből. Most azok a fogyasztók is diktálhatnak, akiknek egyébként máskor van a leolvasási időszakuk, így ők is kedvezőbb számlát kaphatnak. 2022. augusztus 02.

Meghosszabbította a mérőállás bediktálásának határidejét az MVM

Minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására az augusztus 1-jei árváltozás miatt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., ezért a bediktálás határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja - tette közzé a vállalat kedden a honlapján. 2022. augusztus 02.

Felfüggesztette a British Airways a jegyértékesítést a Heathrow-ról induló egyes járataira

Nagy-Britanniában és Európa-szerte gondot okoz a repülőtereknek és a légitársaságoknak, hogy pótolják a koronavírus-járvány alatti leállás után előállt munkaerőhiányt. 2022. augusztus 02.

Energiaválságra készülnek Németországban

Azzal dicsekszik a német alkancellár, hogy spórolás jegyében ő már nem fürdik 5 percnél hosszabb ideig. 2022. augusztus 01.

Spórolnak az olaszok

Több, mint 300 %-al emelkedett az energia ára Olaszországban, miután a Gazprom csökkentette a gázszállítások mennyiségét. 2022. augusztus 01.

Életbe léptek az új rezsiszabályok

Életbe léptek az új rezsiszabályok. Az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartásban, magyar családnál fennmarad a rezsicsökkentés. 2022. augusztus 01.

Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának az 1 milliárd euró pénzügyi támogatás első részletét

A makroszintű pénzügyi támogatás kedvező feltételekkel, hosszú lejáratú hitelek formájában állnak Ukrajna rendelkezésére. 2022. augusztus 01.

Spórolásba kezdtek a magyarok

Júniusban már 3,5 százalékot esett a fogyasztás a tavalyi csúcsfogyasztáshoz képest. 2022. augusztus 01.

Rendkívüli diktálási lehetőséget biztosít az MVM

Augusztus 5-ig azon ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy egyébként nem diktálnak, hanem az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget. Ugyanakkor, akiknél kiugró lenne a július havi fogyasztás, azokat ellenőrizni fogják. 2022. augusztus 01.

Hamarabb érhet véget idén a dinnyeszezon

A magyar termés csupán néhány hete lepte el a boltok polcait, azonban a hetekig tartó kánikula miatt idő előtt véget érhet idén a hazai dinnyeszezon. 2022. július 31.

Rendkívüli segítséget kapnak a gazdák

Rendkívüli segítséget kapnak a gazdák - Öt pontból álló intézkedési tervre tett javaslatot az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs - Közölte az agrárminiszter közösségi oldalán 2022. július 31.

Augusztus 1-től életbe lépnek az új KATA szabályok

Változnak a KATA szabályai: már holnaptól új feltételekkel kell számolni. Kapcsoltuk Tóth Márk adószakértőt. 2022. július 31.

Legfrissebb hírek

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!