2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Gazdaság

Szijjártó Péter: Fontos szerepe lehet a Türkmenisztánból érkező földgáznak az európai energiaválság kezelésében

Szijjártó Péter szerint újabb forrásokra van szükség az ukrajnai háború és az arra válaszul elrendelt brüsszeli szankciók miatt. Szijjártó Péter: Fontos szerepe lehet a Türkmenisztánból érkező földgáznak az európai energiaválság kezelésében
Napindító – Erősödik a kereskedelem India és Magyarország között

Napindító – Erősödik a kereskedelem India és Magyarország között

2023-ban legalább száz indiai céget kötnének össze legalább ugyanennyi magyar partnerrel – nyilatkozta Marczali Tamás, a Madeinindia.hu alapítója. 2023. június 09.
A vártnál jobban mérséklődött az infláció

A vártnál jobban mérséklődött az infláció

A vártnál nagyobb mértékben csökkent májusban az infláció Magyarországon. 2023. június 08.
Milliárdos kárösszeggel indult a viharszezon

Milliárdos kárösszeggel indult a viharszezon

Ismét sok helyen dolgoznak a tűzoltók, főként pincékbe, garázsokba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűzoltókat kidőlt fákhoz riasztották. Kapcsoltuk Lambert Gábort, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetőjét. 2023. június 08.
Az összeírói szakasszal folytatódik a KSH mezőgazdasági összeírása

Az összeírói szakasszal folytatódik a KSH mezőgazdasági összeírása

Összeírói szakasszal folytatja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Agrárium 2023 elnevezésű mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást. 2023. június 08.
A francia Framatom veheti át a Siemens helyét a paksi bővítésben

A francia Framatom veheti át a Siemens helyét a paksi bővítésben

Minden bizonnyal a francia Framatom veszi át a német Siemens Energy szerepét az új paksi reaktorok irányítástechnikájának leszállításában - jelentette be Szijjártó Péter Párizsban miután az EDF francia energetikai vállalat vezérigazgatójával tárgyalt. 2023. június 07.
Nagy Márton: Magyarország nyitott kapukkal vár mindenkit, aki üzletelni szeretne vele

Nagy Márton: Magyarország nyitott kapukkal vár mindenkit, aki üzletelni szeretne vele

A hazánkba hozott külföldi befektetések nyeresége évente már eléri a 10 százalékot. 2023. június 07.
Napindító – Meghosszabbította az ukrajnai gabonaimport korlátozását az EU

Napindító – Meghosszabbította az ukrajnai gabonaimport korlátozását az EU

Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezetője volt a Napindító vendége. 2023. június 07.
Napindító – Vámszabályok utazás esetén

Napindító – Vámszabályok utazás esetén

Mi az, amit kivihetünk külföldre, és mit hozhatunk be onnét nyári utazásaink során – Juhászné Rantner Etelka pénzügyőr századost kérdeztük. 2023. június 07.
A gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán Karcag lesz Európa központja

A gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán Karcag lesz Európa központja

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint azokat kell támogatni, akik lehetőséget látnak ott, ahol mások csak a problémákat veszik észre. 2023. június 06.

Átadták Magyarország legnagyobb egybefüggő napelemparkját

A mezőcsáti telep önmagában képes fedezni egy Debrecen méretű város egy éves áramigényének a felét. 2023. június 06.

Orbán Viktor az ázsiai befektetési bank elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. 2023. június 05.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Paksi Atomerőmű bővítését

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Paksi Atomerőmű bővítésére vonatkozó szerződésmódosításokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. 2023. június 05.

Megállt a lakásárak átlagának már kilencedik éve tartó növekedése

A múlt év végére megállt a lakásárak átlagának már kilencedik éve tartó növekedése, derül ki az MNB májusi lakáspiaci jelentéséből. 2023. június 05.

Több olasz politikus ellenzi az európai pénzügyi források hadászati célokra való költését

Megosztja az olasz politikát az Európai Parlament uniós lőszergyártást támogató új törvénye. 2023. június 05.

Hatályba lépett az Egyesült Államok fizetésképtelenségének megakadályozásáról szóló törvény

Hatályba lépett az Egyesült Államok fizetésképtelenségének elkerülését lehetővé tevő törvény, miután Joe Biden - helyi idő szerint - szombaton, a kongresszusi elfogadás után aláírta dokumentumot. 2023. június 04.

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés működik, a kormány meg fogja védeni

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt állította: a kormány célja, hogy egyszerre tartsa fenn az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget 2023. június 04.

Varga Mihály: Jövőre éves átlagban 6 százalék körül alakulhat az infláció

Háborús időkben olyan költségvetést igyekeztünk megtervezni, ami az eddig elért eredményeket garantálja, elsősorban az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést is - fogalmazott a jövő évi büdzsével kapcsolatban a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. június 04.

Napindító - Idén gyenge méztermésre panaszkodnak a méhészek

Idén sajnos nem volt kedvező az időjárás a virágzási időszakban, ezért a méhészek gyenge termésre számítanak. Erről is kérdezte Horváth Antal soproni méhészmestert a Napindító stábja. 2023. június 02.

A korábbinál intenzívebb lehet a fejlődés a közép-magyarországi régióban

Az új beruházási törvényről, az építési jogszabályokról, a vízközműről és a közlekedésfejlesztésről tárgyalt az Agglomerációs Fejlesztési Tanács. 2023. június 01.

Elindult az élelmiszerek kötelező akciózása

A ma indult kötelező akciózás részleteiről az egyik magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója számolt be híradónknak. 2023. június 01.

Kiberkoalíciót hoztak létre Magyarország legnagyobb telekommunikációs cégei

Megalakult az állami és a gazdasági szereplők közötti együttműködést támogató Kiberkoalíció, ami nyílt szakmai fórumot teremt a legfőbb kiberbiztonsági kihívások megismerésére. Az eseményről Nyakas Edit kolléganőnk tudósított. 2023. május 31.

Romániában sztrájkhullám várható az energiaválság és a magas infláció miatt

A már több, mint egy hete tartó tanügyi sztrájk mellett az egészségügyi alkalmazottak, a börtönőrök, a rendőrök valamint a román vasutasok is tüntetésekre és munkabeszüntetésre készülnek. Bukarestből Hermann Endre tudósított. 2023. május 31.

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll egy amerikai tőkealapba

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz - közölte a magyar állami tőkefinanszírozó kedden. 2023. május 31.

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

A kormány olyan költségvetést tervezett, amely a járvány utáni háborús és szankciókkal terhelt helyzetben is képes garantálni az ország biztonságát, a családok-, a nyugdíjak-, a munkahelyek védelmét, és a rezsivédelem folytatását - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Parlamentben. 2023. május 30.

Napindító – A Roszatom úszó atomerőművén jártunk

Hogy milyen is egy ilyen létesítmény? Nézzék meg Kázmér Viktor összeállítását! 2023. május 30.

A korábbi időkkel ellentétben pünkösdkor nyitnak a strandok külső részei

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ezt a hagyományt ma már csak töredékük őrzi, inkább az időjárástól teszik függővé, mikortól használhatjuk a strandmedencéket. 2023. május 29.

Joe Biden: Sikerült elkerülni a lehető legrosszabbat, az Egyesült Államok fizetésképtelenségét

Elkerülhető az Egyesült Államok számára katasztrofális fizetésképtelenség a költségvetésről szóló megállapodással - jelentette ki Joe Biden elnök Washingtonban vasárnap este, miután a Képviselőház elnökével véglegesítették a szombaton megkötött egyezséget. 2023. május 29.

A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságát tartja szem előtt

A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságát tartja szem előtt, miközben egy esetleges negatívabb forgatókönyvre is felkészültek - erről a Költségvetési Tanács elnöke beszélt a Kossuth rádióban. Kovács Árpád úgy fogalmazott, hogy a büdzsé kifeszített, de tartható. 2023. május 26.

Legfrissebb hírek

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!