2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Egy bolond százat csinál 20:10

Kultúra

Múzeumi seregszemle május 25-26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben

27. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjét. Múzeumi seregszemle május 25-26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be. 2024. május 17.
Életműfilmet készítenek a hazai kulturális-zenei színtér jövőre 80 éves korszakos alakjáról

Életműfilmet készítenek a hazai kulturális-zenei színtér jövőre 80 éves korszakos alakjáról

A közlemény szerint az NFI 151,2 millió forint támogatást ad a páratlan életműről szóló tévéfilm gyártására. 2024. május 17.
Németország végnapjairól írt könyvet egy német közgazdász, író, politikus

Németország végnapjairól írt könyvet egy német közgazdász, író, politikus

Thilo Sarrazin nem éppen derűlátó könyvet írt hazája állapotáról. 2024. május 13.
Megnyílt a Szent István-könyvhét

Megnyílt a Szent István-könyvhét

Megkezdődött a Szent István-könyvhét hétfőn Budapesten. A keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb magyarországi seregszemléjét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2024. május 13.
Ebben tuti nincs benne Azahriah

Ebben tuti nincs benne Azahriah

Megjelent a Magyar rocktörténet című képregénykönyv második része. Kötelező szerzemény azoknak, akik megmentenék gyermekeiket a jelenkori zenei nihiltől, legyen az Azahriah-féle „arab mulatós”, vagy koreai rágógumipop. 2024. május 13.
Kétszázmillió forintból újul meg a váci galéria + videó

Kétszázmillió forintból újul meg a váci galéria + videó

Az ingatlant korábban a váci önkormányzat kezelte, de a mostani ellenzéki vezetés ki akarta üríteni, mert más célra akarta hasznosítani. 2024. május 12.
Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Az eseményen kulturális programokat és gasztronómiai bemutatót tartottak, valamint Magyarországról szóló információk, turisztikai ajánlatok is elérhetők voltak. 2024. május 12.
Koncerttel és új nagylemezzel ünnepel a 85 éves Korda György

Koncerttel és új nagylemezzel ünnepel a 85 éves Korda György

Az új LP A oldalára régi slágerek remixei (Jolly Joker, Reptér) és újra rögzített változatai kerültek, a B oldalon a legnagyobb Korda-slágerek (köztük a Lady Carneval, a Lady N, a Mamma Maria) szerepelnek. 2024. május 09.
A világsztár magyar zongorazseni újra az MVM Dome-ban + videó

A világsztár magyar zongorazseni újra az MVM Dome-ban + videó

A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét. 2024. május 09.

Fordulat következett be a Nemzeti Színházban történt balesetről szóló nyomozásban

Az elmúlt hetekben azonban fordulat következett be a nyomozásban, és információnk szerint gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a színház ügyelőjét. 2024. május 06.

Elhunyt Bernard Hill, a Gyűrűk Ura és a Titanic színésze

Elhunyt Bernard Hill, a Gyűrűk Ura és a Titanic színésze - közölte vasárnap a BBC a brit színész menedzsereire hivatkozva. 2024. május 05.

Nagyon népszerű volt a diákok körében a Petőfiről elnevezett országjáró művészeti turné

A Szabadság, szerelem - Petőfi 200 vendégszereplései a tervek szerint ősszel, határon túli helyszínekkel folytatódnak majd. 2024. május 04.

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 03.

Meghalt Paul Auster amerikai író

Hetvenhét éves korában meghalt Paul Auster amerikai író és költő helyi idő szerint kedd este. 2024. május 01.

Számos szakmai és zenei fellépővel vár az idei MCC Feszt

Az esemény zenei fellépői között lesz a Follow the Flow, a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka. 2024. április 30.

Aláírták az Operaház új kollektív szerződését

A két érdekképviselet - a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete - visszavonta februári közös sztrájkfelhívását. 2024. április 26.

Izgalmas családi pikniket szervez a Nemzeti Múzeum április utolsó szombatján

A Magyar Nemzeti Múzeum Gyermekparadicsom címen családi pikniket szervez a Múzeumkertben 2024. április 27-én, szombaton. 2024. április 26.

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart. 2024. április 22.

A Velencei-tóról szóló mesekönyvvel népszerűsíti a térséget a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola + videó

A civil szervezet azt szeretné, hogy a tó vízminősége mellett a környék kulturális értékei is figyelmet kapjanak. A Mesék a Velencei-tóról című kiadványba pályázati úton lehetett bekerülni. A zsűri a legjobbakat válogatta a kötetbe. 2024. április 16.

New Yorkban is tarolt a Most vagy soha! című magyar film

A New York-i filmbemutatót a New York-i Liszt Intézet szervezésében, a Nemzeti Filmintézet támogatásával tartották. 2024. április 16.

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn. 2024. április 12.

Harmadfokon is győzött Kálomista Gábor

A Kúria harmadfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film miatt – írta meg az Index. 2024. április 12.

További városokban tartottak ünnepséget a Költészet Napján + videó

A városokban diákok és felnőttek is csatlakoztak a lírai megmozdulásohoz. 2024. április 11.

Számos programmal várták az érdeklődőket a Költészet Napja alkalmából + videó

A nemzeti lottó-társaság előadásokkal, a Kosztolányi Dezső Gimnázium tanulói pedig verses flash-mobbal emlékeztek a magyar költészetre. 2024. április 11.

Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

Az esemény célja a magyar irodalom népszerűsítése a fiatalok körében. A rendezvényen az intézmény olvasósarkát is felavatták a résztvevők. 2024. április 11.

Himnuszt énekelve köszöntötték Erdélyben a Most vagy soha! című filmet + videó

A forradalomról szóló magyar film nagyon megérintette az erdélyi közönséget. 2024. április 09.

Ők alapozták meg a nagyromán állameszmét

Franciául is megjelent Borsi-Kálmán Béla tanulmánykötete a román állameszme eredetéről. A könyv teljesen más megvilágításba helyezi azt az utat, ami Trianonig vezetett. 2024. április 08.

Rákay Philip: Főszereplőink ezek előtt a zseniális hősök előtt mély főhajtást gyakorolnak

Rákay Philip elmondta: több mint 1400 fős stáb nevében állnak a marosvásárhelyi nézők előtt, és nem a kritikusok érdeklik őket, hanem a közönség reakciója. 2024. április 07.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!