2023. 06. 11. Vasárnap Barnabás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Napindító – Megjelent a Sugarloaf legújabb klipje

A Mindenki ugyanolyan című album címadó daláról a népszerű formáció egyik tagjával, Tóth Szabival beszélgettünk. Napindító – Megjelent a Sugarloaf legújabb klipje
Több mint hatszáz új könyvvel találkozhatnak az érdeklődők

Több mint hatszáz új könyvvel találkozhatnak az érdeklődők

Több száz érdeklődő érkezett az idei Könyvhétre. A könyv szerelmesei a művek szerzőivel akartak találkozni, hogy dedikáltassák a megvásárolt köteteiket a 94. ünnepi könyvhéten. 2023. június 10.
Számtalan könyvbemutató, dedikálás és koncert várja az Ünnepi Könyvhét közönségét

Számtalan könyvbemutató, dedikálás és koncert várja az Ünnepi Könyvhét közönségét

A rendezvény pavilonjait a Vigadó téren és a Duna-korzón is megtalálhatják június 8-a és 11-e között. 2023. június 09.
Napindító – Díjesélyes az Örök hűség című film a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Napindító – Díjesélyes az Örök hűség című film a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Az Örök hűség című zenés színházfilm június 10-i veszprémi vetítése alkalmából Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színművész volt a vendégünk. 2023. június 09.
Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Huszonhat országból 97 pályázat érkezett a Zeneakadémia 2023-as, ezúttal fiatal hegedűsöknek meghirdetett Bartók Világversenyére, az előzsűri június 22-ig dönt a szeptemberi, élő fordulókba jutó versenyzőkről - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t. 2023. június 05.
A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel. 2023. május 28.
Értékvezérelt életre buzdította a zarándokokat az ünnepi szónok

Értékvezérelt életre buzdította a zarándokokat az ünnepi szónok

Értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a csíksomlyói hegy-nyeregben összegyűlt zarándokok százezreit Urbán Erik. 2023. május 27.
Ingyenes előadással készül a pünkösdi búcsúra a Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncegyüttes

Ingyenes előadással készül a pünkösdi búcsúra a Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncegyüttes

Ingyenes Csíksomlyói passió előadással készül a pünkösdi búcsúra a Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncegyüttes. Az érdeklődőket péntek este 20 órakor, a budapesti Szent István-bazilika előtti térre várják. A monumentális előadásban a színészeken kívül több mint kétszáz táncos is szerepel, a rendező Vidnyánszky Attila. 2023. május 26.
Ókovács Szilveszter marad az Operaház főigazgatója

Ókovács Szilveszter marad az Operaház főigazgatója

Továbbra is Ókovács Szilveszter vezetheti a Magyar Állami Operaházat, akinek főigazgatói megbízatása 2023. augusztus elsejétől öt évre szól - jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter pénteken Budapesten. 2023. május 26.
Napindító - Élőben közvetítjük a szentmisét

Napindító - Élőben közvetítjük a szentmisét

Illés Péter riporter volt stúdiónk vendége. Novák Katalin Köztársasági elnökkel utazik a Csíksomlyói Búcsúra, innen tudósít majd bennünket. A HírTV élőben közvetíti a szentmisét. 2023. május 25.

Ma hajnalban útnak indult a Boldogasszony zarándokvonat a Csíksomlyói búcsúba

Hajnali 5 óra 40 perckor indult útnak a zarándokvonat a Keleti Pályaudvarról. 2023. május 25.

Meghalt Tina Turner, a legendás amerikai énekesnő

83 éves korában elhunyt Tina Turner amerikai énekesnő – közölte az előadóművész egyik képviselője. 2023. május 24.

Sztárparádé Martin Scorsese legújabb filmjének világpremierjén Cannes-ban

Többezres tömeg fogadta szombat este a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Martin Scorsese új filmjének (Megfojtott virágok) alkotógárdáját, köztük a két főszerepet alakító Leonardo DiCapriót és Robert de Nirót, akik először játszottak együtt az Oscar-díjas rendező kamerája előtt. 2023. május 21.

Zsolnay Piknik: kulturális csemegék a szabadban Pécsett

Szilágyi Jenő baranyai tudósítónk számolt be a programokról. 2023. május 20.

Tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott Harrison Ford Cannes-ban

Tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott Harrison Ford csütörtök este a 76. cannes-i fesztiválon az Indiana Jones-sorozat ötödik epizódjának világpremierje előtt. Az alkotást versenyen kívül mutatták be a világ egyik legnagyobb presztízsű filmes találkozóján. 2023. május 19.

Napindító - Jézus mennybemenetele

Negyven nappal vagyunk húsvét után, Jézus mennybemenetelének napja van ma. Erről beszélgettünk Monostori László esperessel. 2023. május 18.

Napindító - Hungarikum lett a höveji csipke

Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megyében, Kapuvár mellett található egy alig 360 fős kis település, Hövej. A kis falu olyan népművészeti kinccsel rendelkezik, amely egyedülálló a maga nemében: ez nem más mint a höveji csipke. 2023. május 15.

Napindító - Magyar Mozgókép Díj 2023

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatába illeszkedően 2023. június 7. és 10. között rendezik meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek részeként kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A stúdióban Csáky Attila fesztiváligazgató. 2023. május 15.

CityRocks: 2023-ban az élőzene fővárosává válik Veszprém és Szatmárnémeti

A CityRocks, Közép-Európa legnagyobb rockzenekara 2023-ban két nagyszabású koncertre készül. 2023. május 13.

Végső búcsút vettek Török Ádámtól

A 75 éves korában, április 18-án elhunyt zenésztől, énekestől több mint százan vettek végső búcsút. 2023. május 12.

Orbán Viktor: Veszprémről beszélni könnyű, míg Európáról körültekintést igényel

Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? – tette fel a kérdést Orbán Viktor Veszprémben az ActiCity megnyitóján. A miniszterelnök szerint Veszprémről beszélni hálás, Európáról beszélni viszont körültekintést kíván. A kormányfő ugyanakkor úgy véli: ha szerencsénk van, megtaláljuk az egyensúlyt az európai szuverenitás és a nemzeti öntudat között. 2023. május 12.

Kórházban ápolják Gálvölgyi János színművészt

Állapota súlyos, de stabil – tájékoztatott a család csütörtökön délelőtt. 2023. május 11.

Felavatták Munkácsy Mihály megújult síremlékét

Felavatták Munkácsy Mihály megújult síremlékét a festőművész halálának 123. évfordulója alkalmából kedden a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. 2023. május 09.

Sziget, újra a régi fényében

Számos területen megújulás jellemzi az idei Szigetet, így a látványvilág, a vendéglátás, a fenntarthatóság terén vagy a kényelmi szolgáltatások sorában. 2023. május 09.

Meghalt Máthé Erzsi, a nemzet színésze

Kilencvenöt éves korában elhunyt Máthé Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - írta a család egyik barátjára hivatkozva kedden az Index. 2023. május 09.

A magyar kultúrát mutatták be helyi magyarok Washingtonban

Teltházas rendezvényen mutatták be a magyar kultúrát az amerikai közönségnek Washingtonban szombaton a második alkalommal megrendezett Magyar Örökség Fesztiválon helyi magyarok. 2023. április 30.

A hit és a művészet a lélek gyógyítói

Miben is nyilvánul meg az istenhit egy művész életében? A HírTV stúdiójában Keresztes Ildikó zenész, Kubik Anna színésznő és Szikora Róbert zenész. A háromnapos pápalátogatással a HírTV-n kiemelten foglalkozunk, élő közvetítéssekkel, izgalmas beszélgetésekkel és bejelentkezésekkel. 2023. április 28.

Meghalt Jerry Springer világhírű amerikai televíziós műsorvezető

Meghalt 79 éves korában Jerry Springer világhírű amerikai televíziós műsorvezető, akinek sok vitát kiváltó talk show-ja 1991-től kezdve csaknem három évtizeden át futott az Egyesült Államokban - erősítette meg szóvivője, Linda Shafran csütörtökön a dpa hírügynökségnek. 2023. április 27.

Napindító – A víg özvegy a Győri Nemzeti Színházban

Egy remekmű, amelynek nagyon sok köze van a mához. Az előadásban szerepet kap kollégánk, Zavaros Eszter operaénekes is. Napindító című műsorunk vendége volt Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Fejszés Attila színművész. 2023. április 27.

Legfrissebb hírek

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Jeffrey Sachs politikai elemző, tudós, közgazdász. Ő volt Mr. Sokktrápia, aki latin-amerikai és európai országoknak adott gazdasági tanácsokat. Az ENSZ Fejlesztési Bizottságánál volt vezető és a Columbia Egyetemen tanított. Ő vezette a Lancet brit orvosi szaklap koronavírus eredetét kutató bizottságát. Ő mondta ki először, hogy amerikai kutatóprogram keretében jöhetett létre a világjárványt okoz vírus. Az elsők között vetette fel, hogy Amerika áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött. A háborúról pedig azt mondta, hogy a washingtoni gőg vezetett a vérontáshoz.
Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!