2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A tiszások nekirontottak Magyarországnak az Európai Parlamentben

Amíg Magyar Péter a Duna mellett szelfizget, addig az EP óriási többséggel szavazott meg egy újabb háborúrajongó állásfoglalást - hívta fel rá a figyelmet a Bennfentes elnevezésű portál.

  • A tiszások nekirontottak Magyarországnak az Európai Parlamentben

Szeptember 19-én csütörtökön óriási többséggel, 425 igen szavazattal, 131 nem ellenében és 63 tartózkodás mellett elfogadott szöveg szerint a jelenlegi korlátozások feloldása nélkül Ukrajna nem tudja teljes mértékben gyakorolni az önvédelemhez való jogát, és továbbra is ki van téve a lakossága és infrastruktúrája elleni támadásoknak.

A Benffentes kiemelte, a képviselők felszólították a tagállamokat, hogy tartsák fenn és terjesszék ki a szankciókat, az állásfoglalásban pedig követelték, hogy az uniós országok oldják fel azokat a korlátozásokat, amelyek akadályozzák Ukrajnát abban, hogy nyugati fegyverrendszereket használjon Oroszországban lévő legitim katonai célpontok ellen, valamint ismételten felszólították a tagállamokat, hogy gyorsítsák fel a fegyverek, légvédelmi rendszerek és lőszerek, köztük a TAURUS rakéták szállítását.

Utóbbiak szállítására a vonakodó Németország több alkalommal nemet mondott. A belpolitikai megsemmisüléstől tartó szociáldemokrata Scholz kancellár úgy fél a TAURUS rakéták átadásától, mint a tűztől. Pontosan tudja, hogy az Oroszország mélyét támadó német fegyverrendszer átadásával azt kockáztatja, hogy háborúba keveredik az atomhatalom Oroszországgal.

Az Európai Parlament háborúrajongói azt is megszavazták újra, hogy valamennyi uniós tagállamnak és NATO-szövetségesnek kollektíven és egyénileg is vállalnia kell, hogy évente legalább a GDP 0,25%-át kitevő katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának. Magyarország 2023-as nemzeti összterméke 212 milliárd dollár volt. Ennek 0,25%-a 530 millió dollár terhet jelentene, ez a mai árfolyamon közel 200 milliárd forintos kiadással járna, évente.

A tiszás képviselők - nyilvánvalóan tudva, hogy a háborús rajongás mögött masszív többség áll majd (végeredmény: 425 igen a háborúra, 131 nem, köztük a fideszes képviselők) - Magyar Péter angolna-gyakorlatával eljátszották az előkelő idegent, és tartózkodtak a háborús uszítás végszavazásán.

Vagyis tudva azt, megvan a többség a háborús uszítás mögött, hátradőltek.

Háborús elkötelezettségükre azonban bizonyítékot és garanciát kellett szolgáltatniuk Brüsszelnek és Manfred Webernek, a Néppárt vezetőjének.

Míg Magyar idehaza eljátszotta a TEMU-ről rendelt árvízi hős kabalafiguráját,

a tiszások megszavazták az állásfoglalás módosítóját, ami sürgetve felszólítja "a tagállamokat, hogy aktívan gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, hogy szüntesse meg az Európai Békekeret, köztük az újonnan létrehozott Ukrajna Támogatási Alap blokkolását."

Vagyis megszavazták azt, hogy az EU egésze gyakoroljon nyomást hazánkra, hogy Magyarország adja fel a békepárti politikáját, és álljon be végre a háborús uszítók sorába, és ezzel Magyarország is legyen részese az ukrán nép millióinak szenvedését okozó háborúnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevbe érkezett pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Volodimir Zelenszkij elnökkel és más ukrán illetékesekkel az ország téli felkészítéséről, valamint védelmi és pénzügyi kérdésekről tárgyaljon.
Szemfényvesztés, hogy valaha is McDonald's-alkalmazott volt Kamala Harris

Szemfényvesztés, hogy valaha is McDonald's-alkalmazott volt Kamala Harris

Úgy tűnik, nem igaz az amerikai baloldal azon állítása, miszerint Kamala Harris. a Demokrata Párt elnökjelöltje a nép egyszerű gyermeke és főiskolásként a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának a dolgozója volt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet a Snopes amerikai tényellenőrző portálra hivatkozva.
A nap kérdése

A nap kérdése

Az a migráns, aki pénzért cserébe hazamenne, valóban az életét féltve menekül el otthonról?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!