2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az Egyesület a Római Partért nyílt levele a főpolgármesternek

55 ezer ember nagyobb biztonságához járulunk hozzá önerőből! Ezért Öntől eddig csak megvetést kaptunk, hiszen Önök „adnak nekünk létrát, hogy menekülni tudjunk! - írják levelükben, melyet változtatás nélkül közlünk.

  • Az Egyesület a Római Partért nyílt levele a főpolgármesternek

Tisztelt Főpolgármester úr !

Jelentjük Önnek, mint Budapest első számú árvízvédelmi felelősének, hogy a Dunába tolt és magára hagyott 2000 embernek és rengeteg vállalkozásnak itt a Rómain fel kellett adnia nyugodt és emberhez méltó életét és szembenézni emberi tragédiákkal, erejét és anyagi forrásait meghaladóan védekezve és legfeljebb napi 1-2 órát pihenve! Sajnos sokan vannak, akik anyagi és emberi erőforrások nélkül meg sem tudták kezdeni a védekezést!

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hogy a partiak magánerős védekezése tehermentesíti a Királyok-Nánási úton lévő semmire nem alkalmas nyúlgátat a ráterhelődő víznyomás alól, mivel az előtte lévő és védekező tulajdonosok enyhítik a nyúlgátra nehezedő viznyomást!

Reméljük, hogy Ön ezt most végre felfogja és megérti! Azaz 55 ezer ember nagyobb biztonságához járulunk hozzá önerőből! Ezért Öntől eddig csak megvetést kaptunk, hiszen Önök „adnak nekünk létrát, hogy menekülni tudjunk”!

Szeretnénk az Ön figyelmét ráirányítani a kérdésre, hogy mivel a Királyok-Nánási utat lezárták, így Óbuda és a Dunakanyar mintegy 500 ezer lakosa és szavazója hogyan tud munkába járni? Próbáljon meg reggel vagy délután erre közlekedni! Az Ön döntése alapján a Királyok-Nánási út kb. két évig lenne lezárva a Királyok-Nánásira tervezett gátépítés miatt, nem is beszélve arról, hogy a Szentendrei útra még pluszban nagy méretű közműveket kellene áthelyezni a Királyok-Nánási útról!

Kiadó: Egyesület a Római Partért

MTI - OS

Fotó: A megáradt Duna a Római-partnál Budapesten 2024. szeptember 20-án. MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kétségbeesésében a rajongóihoz fordult Magyar Péter

Kétségbeesésében a rajongóihoz fordult Magyar Péter

„Kérlek benneteket, hogy osszátok az FB-oldalamról a bejegyzéseket, mert az algoritmus nagyon letekerte az eléréseket, és így nagyon kevés emberhez jutnak el az információk” – írta a Tisza Ppárt egyik legnagyobb csoportjában közzétett bejegyzésében Magyar Péter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!