2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Belföld

Nemcsak saját testi épségüket, de a munkálatok sikerességét is veszélyeztetik a katasztrófaturisták + videó

Nem csak saját testi épségüket veszélyeztetik, de az árvízvédelmi munkálatokat is akadályozzák a katasztrófaturisták. - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

  • Nemcsak saját testi épségüket, de a munkálatok sikerességét is veszélyeztetik a katasztrófaturisták + videó

A kiáradt vízen átgázoló kerékpárosok, parthoz közel merészkedő járókelők és mobilos fotózkodók lepték el az árvíztől fenyegetett rakpartot. A katasztrófaturisták veszélyére a Belügyminisztérium is figyelmeztetett.

Rétvári Bence, parlamenti államtitkár: "Azt kérjük mindenkitől, hogy vigyázzon először is önmagára, ne menjen veszélyes helyre, ezek azért mégiscsak veszélyes helyek, mert egy nagyon magas árvízhelyzet van."

A katasztrófaturisták ráadásul nem csak saját testi épségüket veszélyeztetik, de a munkálatok sikerességét is.

Rétvári Bence, parlamenti államtitkár: "Más részről ne akadályozza azt, hogy akik ott tevékenykednek azok a munkájukat elvégezzék. Harmadrészt pedig hát nyilván ezek a homokzsákok vízügyi szakemberek, vízügyi műszaki vezetők irányításával kerültek pontosan azokra a helyekre, ahova kerültek. Folyamatos felügyelet és szakmai irányítás mellett végezték a munkájukat a védekezésben résztvevők, tehát fontos, hogy ezekhez senki ne nyúljon, senki ne másszon rájuk, senki ne mozdítsa el őket, hiszen ezekre nem csak a tetőzésig, hanem a tetőzés után is még hosszú napokig szükség van."

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint mivel 10 évente van árvíz, érthető, hogy az emberek kíváncsiak . De ő is arra hívta fel a figyelmet, hogy az árvízvédelmi feladatokat ellátó szakemberekkel szemben nem etikus, hogy hátráltatják a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!