2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

  • Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Veszprém HC - Paris Saint-Germain (francia) 41-28 (18-15)

---------------------------------------------------------

lövések/gólok: 56/41, illetve 42/28

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 6/6

kiállítások: 4, illetve 2 perc

A hazaiak keretéből Gasper Marguc, a vendégektől David Balaguer hiányzott.

A PSG az ötödik percben vezetett először és utoljára (2-3), utána a Veszprém - jó védekezésének, illetve Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően - minden francia gólra kettővel vagy hárommal válaszolt, így a 18. percben már 13-7 volt az állás. Ezt a különbséget nem tudták megőrizni a bakonyiak, mert Xavier Pascual Fuertes vezetőedző a 24. percben 15-10-nél időt kért, ezzel inkább a vendégeknek kedvezett, akik rendezték soraikat, és az élvezetes, lendületes meccs folytatásában csökkentették hátrányukat (17-14). A hazaiak remek védekezését mutatja, hogy az első harminc percben kilenccel több kapura lövésük volt, mint ellenfelüknek.

A második félidő elején ismét volt egy ragyogó, sőt nagyon ritkán látható sorozata a magyar bajnoki címvédőnek, amely a 36. percben még csak 22-20-as előnyben volt, a meccs háromnegyedénél viszont már 34-22 volt az állás. A PSG szinte teljesen szétesett, a házigazdák pedig ezt úgy használták ki, hogy majdnem minden támadásukat góllal fejezték be.

A két csapat 17. egymás elleni BL-mérkőzésén nyolc PSG-siker és egy döntetlen mellett nyolcadik alkalommal győzött a Veszprém, de ilyen különbséggel még soha nem nyert. A párizsiak legsúlyosabb veresége a BL-ben a 2005-ös 44-28 a német THW Kiel ellen, a Veszprém újabb 4-0-s sorozata után ez is veszélybe került (40-25), de nem dőlt meg.

Mikita Vajlupov nyolc, Nedim Remili hét, Hugo Descat és Szergej Koszorotov öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Ferran Solé és Kamil Syprzak öt-öt alkalommal talált be, Andreas Palickának kilenc, Jannick Greennek három védése volt.

Az eddigi rekordot a 2015-ös, 34-28-as meccs jelentette. A bakonyiak jövő szerdán a portugál Sporting CP otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Később: B csoport: Barcelona (spanyol) - OTP Bank-Pick Szeged 20.45

Fotó: A veszprémi Jehia el-Dera (b) és Mathieu Grebille, a Paris Saint-Germain játékosa a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Veszprém HC - Paris Saint-Germain mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. szeptember 19-én. MTI/Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!