2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csodálattal és hálával 03:00

Külföld

Németországban továbbra is áll a bál az AfD választási sikere miatt

  • Németországban továbbra is áll a bál az AfD választási sikere miatt

Kimondta Ulf Poschardt, a német liberális Die Welt tekintélyes főszerkesztője: véget kell vetni a „tűzfal-politikának”, amellyel az egyre népszerűbb bevándorlásellenes jobboldali Alternatíva Németországnak pártot (AfD) kizárják bármiféle kormányzati pozícióból.

Poschardt publicisztikájában úgy fogalmazott: ettől valójában az AfD-s keménymag is fél, akik szerint „a CDU-t meg kell semmisíteni, az AfD melonizálódása pedig nem történhet meg, ez árulás lenne”. Úgy látja, sok AfD-s „semmitől sem fél jobban, mint a reálpolitikától, és intellektuálisan jóleső radikális nemzeti idillbe menekülnek, amelynek csak akkor lesz valamiféle relevanciája, ha a párt abszolút többséget kap”, amire nem igazán látszik esély. Egyetlen esetben látja lehetségesnek, hogy az AfD átlépje az 50 százalékot: ha a mostani német kormány és az azt követő, feltehetőleg a jobbközép CDU által vezetett kormány „a migráció és a gazdaság tekintetében, valamint természetesen az esztelen kultúrharc leépítésében kudarcot vallanak”.

Poschardt nem finomkodik: szerinte „ostobaság”, hogy a jobboldallal szembeni tűzfal ma a CDU kampánytémája, miközben az AfD maga is az áldozatszerepben tetszeleg ahelyett, hogy a tűzfal tartalmi okaira koncentrálna. Ez Poschardt szerint megmutatja, „milyen vékony a párt intellektuális tartalma”, mennyire nincs semmilyen stratégiájuk az üres proteszten kívül, és hogy „milyen messze vannak az európai jobboldal elővédjétől, akik Melonitól Wildersig valódi taktikával jutottak hatalomközelbe”.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!