2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Belföld

Sulyok Tamás: Kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni + videók

Az Országgyűlés titkos szavazáson megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnöknek. A képviselők közül 147-en vettek részt a választáson, akik közül 134-en támogatták, hogy az alkotmánybíróság elnöke legyen Novák Katalin lemondása után az új államfő. Sulyok Tamás: Kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni + videók
Felfüggesztette Gurmai Zita mentelmi jogát az Országgyűlés

Felfüggesztette Gurmai Zita mentelmi jogát az Országgyűlés

Felfüggesztette Gurmai Zita mentelmi jogát az országgyűlés. Ezt korábban csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettére hivatkozva kérte a Legfőbb Ügyészség. 2024. február 26.
Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt. 2024. február 26.
Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg. 2024. február 26.
Ellenzéki kritika a Parlamentben + videó

Ellenzéki kritika a Parlamentben + videó

Élesen kritizálták Orbán Viktort az ellenzéki pártok frakcióvezetői. Gyurcsány Ferenc alpári stílusban beszélt a kormányfőről. 2024. február 26.
Brenner Koloman szerint Karácsony már régen tisztázhatta volna magát, ha tényleg nincs mit takargatnia + videó

Brenner Koloman szerint Karácsony már régen tisztázhatta volna magát, ha tényleg nincs mit takargatnia + videó

Karácsony Gergely már régen tisztázhatta volna magát a Lánchíd-ügyben, ha tényleg nem lenne mit takargatnia – jelentette ki a Jobbik-Konzevatívok főpolgármester-jelöltje. 2024. február 26.
Nem mond le Varju László és Fekete-Győr András + videó

Nem mond le Varju László és Fekete-Győr András + videó

Mondjon le a mandátumáról, akit erőszakos bűncselekményért elítélnek-ezt követeli a Belügyminisztérium államtitkára. 2024. február 26.
Az MTVA újságírója fontolgatja, hogy bepereli a DK-s Rónai Sándort + videó

Az MTVA újságírója fontolgatja, hogy bepereli a DK-s Rónai Sándort + videó

A Gyurcsány-párt európai parlamenti képviselője azt kérdezte Császár Attilától, hogy szokott-e gyermekek nadrágjában turkálni. Rónai Sándor ezt követően le is hülyézte a riportert, amit később megpróbált letagadni. 2024. február 26.
Szijjártó Péter: a kormány készen áll a sikeres együttműködés folytatására Győrrel + videó

Szijjártó Péter: a kormány készen áll a sikeres együttműködés folytatására Győrrel + videó

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Győrben. 2024. február 26.
Kocsis Máté: Az ő emlékére nem álltak fel egy percre, és ezt én szégyellem + videó

Kocsis Máté: Az ő emlékére nem álltak fel egy percre, és ezt én szégyellem + videó

A frakcióvezetők felszólalásai között Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is elmondta véleményét az ellenzék megnyilvánulásairól, miután felállással emlékeztek meg a napokban elhunyt Alekszej Navalnijról. 2024. február 26.

Megvan Sulyok Tamás utódja

Sulyok Tamás köztársasági elnökké választását követően Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelölik az Alkotmánybíróság megüresedő helyére a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Facebook-oldalán. 2024. február 26.

Karácsony Gergely 2,6 millió forintra emelte a BKV vezérigazgatójának fizetését

Bolla Tibor BKV-vezér fizetése havonta háromszázezer forinttal lett magasabb. 2024. február 26.

Tényi István komoly lépésekre szólította fel az Országgyűlést Varju László ügyében + videó

Tényi István szerint meg kell fosztani mandátumától a jogerősen elítélt Varju Lászlót. Közérdekű bejelentéssel fordult Kövér László házelnökhöz, amelyben azt indítványozta, hogy fosszák meg mentelmi jogától a többek között választási csalás és testi sértés miatt is elítélt Varju Lászlót. 2024. február 26.

Gréczy Zsolt szerint rendjén van, ha egy politikus lehülyézi az újságírókat + videó

Folytatta a sértegetést a Demokratikus Koalíció. A Magyar Nemzet riporterét a párt országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte a vasárnapi tüntetésen, amikor az újságíró párttársa, Rónai Sándor kijelentéséről kérdezte. 2024. február 26.

Ungár Péter: A közvetlen elnökválasztás üres lózung

Az LMP jó döntést hozott, hogy nem vett részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén - írta Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, az LMP elnöke. 2024. február 26.

Így nem nyilatkoznak a DK-sok a Magyar Nemzetnek, de alpáriságból jeles + videó

A megjelent politikusokat a Magyar Nemzet stábja a többi között a gyermekvédelmi törvény szigorításáról szerette volna kérdezni, de a legtöbb DK-s és Momentumos politikus agresszívan hárította a kérdéseket. 2024. február 26.

Orbán Viktor: Nincs kibuvó, nincs kegyelem a gyermekek elleni bűncselekményekben + videó

A miniszterelnök a tavaszi ülésszak első ülésnapján elmondta, hogy Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia uralkodik. A parlamenti munkát a HírTV és Facebook-oldalunk élőben közvetíti. 2024. február 26.

Plusz pontok járnak a felvételin a katonai szolgálatért + videó

Felvételi pontokat lehet szerezni a Magyar Honvédségnél. A katonai szolgálalat teljesítésével akár 64 plusz pont is kapható majd a felsőoktatási felvételi eljárásban. 2024. február 25.

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el. 2024. február 25.

Amit a hazánkba érkező új Gripenekről tudni érdemes + videó

A legfejlettebb technológiai újításokkal szerelték fel azt a négy új Gripent, amelyről pénteken állapodott meg Magyarország és Svédország. A magyar légvédelemnek így 18 vadászgép fog a rendelkezésére állni. 2024. február 25.

Álhír, hogy a balodali tüntetők megtelítették a Kossuth teret

A baloldali ellenzéki pártok - az LMP kivételével - vasárnap délután a budapesti Kossuth téren gyűltek össze. A közös államfőválasztás elérésére hivatott rendezvényen természetesen a baloldali sajtó is képviseltette magát, és arról számolt be, hogy milyen nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, azonban a valóság ennél jóval másabb képet fest. 2024. február 25.

Közös tüntetést szervezett a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd + videó

Az LMP távol maradt a tüntetéstől, közleményük szerint azért mert nem a civilek elé, hanem mögé kell állni a politikának. A Kossuth Lajos téri eseményeket Németh Botond követte. 2024. február 25.

A Párbeszéd-Zöldek szerint ismét felfüggeszthetik az uniós forrásokat + videó

Zárolhatja a Magyarországnak járó uniós forrásokat az Európai Bizottság - ezt mondta sajtótájékoztatóján a Párbeszéd-Zöldek politikusa. 2024. február 25.

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek. 2024. február 25.

Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

Sebők Sándor, a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom plébánosa, regnumi atya, mesterkanonok vehette át idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, a kommunizmus magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést vasárnap a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templomban. 2024. február 25.

A miniszterelnök is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján + videó

Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. 2024. február 25.

Az emléknapon ingyenesen látogatható a Mindszentyneum

A kommunizmus áldozatainak emléknapján ingyenesen látogatható Zalaegerszegen az egykori Államvédelmi Hatóság épületében kialakított, a fogvatartás körülményeit rekonstruáló emlékhely és a Mindszenty József Látogatóközpont, ahol majd késő délután mécseseket gyújtanak az áldozatok előtt tisztelegve. 2024. február 25.

Rétvári Bence: A szélsőbalos eszméket el kell utasítani + videó

A kígyók nemcsak kígyózni tudnak, hanem vedleni is - fogalmazott Rétvári Bence államtitkár, amiikor beszédet mondott a kommunizmus áldozatainak emléknapján. 2024. február 25.

A Nemzeti Vértanúk Emlékművénél és Kovács Béla szobránál is tartottak megemlékezéseket + videó

Az Országgyűlés a Nemzeti Emlékezet Bizottságával és a Rákóczi Szövetséggel közösen, a Kárpát-medencei középiskolások részvételével emlékezett meg a kommunista diktatúrák áldozatairól a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél. 2024. február 25.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!