2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Merénylet történt egy jeruzsálemi zsinagógánál

A Hamász bejelentette, hogy a merénylet válasz volt az izraeli hadsereg Ciszjordánia északi részében végrehajtott, 9 palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára. Merénylet történt egy jeruzsálemi zsinagógánál
Kínzó álmatlansága miatt mondott le a néhai XVI. Benedek pápa

Kínzó álmatlansága miatt mondott le a néhai XVI. Benedek pápa

A kínzó álmatlanság volt az elsődleges oka annak, hogy a néhai XVI. Benedek pápa 2013-ban lemondott - derült ki abból a levélből, amelyet a december végén elhunyt nyugalmazott pápa pár héttel a halála előtt küldött az életrajzírójának, és amelynek tartalmát pénteken megjelent számában ismertette a Focus című német hetilap. 2023. január 27.
Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött pénteken délután a cseh elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babis volt kormányfő lesz az utódja Milos Zemannak, akinek második - egyben utolsó - mandátuma március elején lejár. 2023. január 27.
Háború Ukrajnában - Az ukrán vezetés szerint Vlagyimir Putyin hosszú háborúra készíti fel az orosz lakosságot

Háború Ukrajnában - Az ukrán vezetés szerint Vlagyimir Putyin hosszú háborúra készíti fel az orosz lakosságot

A műsban Boros Imre közgazdászt és Vukics Ferenc katonai szakértőt kérdezte Árendás Péter külpolitikai szerkesztő. 2023. január 27.
Idén már minden második nap bomba robbant Svédországban

Idén már minden második nap bomba robbant Svédországban

Uppsalából Bugnyár Zoltán tudósított. 2023. január 27.
Az illegális migráció is terítéken lesz Brüsszelben

Az illegális migráció is terítéken lesz Brüsszelben

Brüsszeli tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint kapcsoltuk a témával kapcsolatban. 2023. január 27.
Vegyes az európai sajtóban az uniós vesztegetési ügy megjelenítése

Vegyes az európai sajtóban az uniós vesztegetési ügy megjelenítése

Németországban csak a bulvárlapok foglalkoznak a brüsszeli korrupciós botránnyal. 2023. január 27.
Háború Ukrajnában - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja Nyugatot

Háború Ukrajnában - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja Nyugatot

Műsorunk vendége Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt, Skype-on Dunda György kárpátaljai tudósítót és Kiszelly Zoltánt, a Századvég Politikai Központjának igazgatóját kapcsoltuk. 2023. január 27.
Legalább két civil szervezet is érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban

Legalább két civil szervezet is érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban

Ahogy arra már korábban többen is figyelmeztettek, csak a jéghegy csúcs látszik még a brüsszeli korrupciós botrányból. Kiderült, nem csak politikusok, de civil szervezetek is érintettek lehetnek. 2023. január 27.
Ukrajnában is dúl a korrupció

Ukrajnában is dúl a korrupció

Elemzők arra hívják fel a figyelmet, az ukrán belpolitikai viszályok megingathatták a bizalmat a nemzetközi közösségben is. 2023. január 26.

Templomban gyilkolt egy marokkói migráns Spanyolországban

Bozótvágó késsel rontott be három spanyolországi templomba egy marokkói férfi. Egy sekrestyést megölt, egy papot pedig súlyosan megsebesített. 2023. január 26.

Központi és regionális szinten is ellehetetlenítik a magyar kisebbséget Ukrajnában

Hiába szeretne csatlakozni az Európai Unióhoz Ukrajna, az ország semmilyen szempontból sem felel meg a Közösség által elvárt szabályoknak és szabványoknak. 2023. január 26.

Kijevet támadta az orosz légierő

Újabb átfogó légitámadást indított az ukrán nagyvárosok ellen Oroszország, ezúttal a Föderáció légiereje végezte a legnagyobb pusztítást. 2023. január 26.

Háború Ukrajnában - Februárban fogadhatják el a 10. szankciós csomagot

Bogár László közgazdász és Toldi Ottót, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője voltak a Háború Ukrajnában vendégei. 2023. január 26.

Szijjártó Péter: A brüsszeli arcátlanságnak nincsen határa

A brüsszeli korrupciós botrány ellenére az uniós külügyminiszterek tanácsán szóba sem került az Eva Kaili nevével fémjelzett botrány. 2023. január 26.

Háború Ukrajnában - Indulhatnak a Leopard és az Abrams tankok is Ukrajnába

Szakértőink segítségével élőben elemeztük a legfrissebb ukrajnai háborús híreket. 2023. január 26.

Magyarország és a Vatikán közös álláspontot képvisel

Magyarország és a Vatikán több kérdésben is közös, a nemzetközi fősodornak nem mindig megfelelő álláspontot képvisel - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Vatikán városban. 2023. január 25.

Döntött Berlin, indulhatnak a Leopard tankok Ukrajnába

Hosszas gondolkozás után végül teljesítette Kijev kérését a német kormány, és Leopard tankokat küld Ukrajnába. 2023. január 25.

Háború Ukrajnában - Németország 14 Leopard 2-es tankot küld Ukrajnának

Műsorunk vendégei Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a Moszkva tér főszerkesztője voltak. 2023. január 25.

Varsó üdvözli, hogy Németország Leopard 2 harckocsikat küld Ukrajnának

Üdvözölte több lengyel politikus, köztük Mateusz Morawiecki miniszterelnök a német szövetségi kormány szerdai döntését, amelynek értelmében Berlin Leopard 2 harckocsikat küld Ukrajnának, és más államoknak is engedélyezi ezek átadását. 2023. január 25.

A hollandok egy része kételkedik abban, hogy a holokauszt megtörtént

A hollandiai válaszadók 54 százaléka, nem volt tisztában azzal, hogy 6 millió zsidó ember vesztette életét a holokauszt során, továbbá 29 százalékuk úgy véli, hogy a halálos áldozatok száma nem éri el a kétmilliót. 2023. január 25.

Délután egyeztet Brüsszelben az Erasmus- és a Horizont-programok ügyében a területfejlesztési miniszter

Délután fél 5-kor ül tárgyalóasztalhoz Brüsszelben Navracsics Tibor az Erasmus- és a Horizont-programok ügyében. 2023. január 25.

Szimbolikus lépés a Leopárd harckocsik átadása

A német Leopárd és az amerikai Abrams nehéz harckocsik átadása szimbolikus lépés, hatása pedig a tavaszi offenzívákban látszódik majd - mondta Mártonffy Balázs a Napindítóban. 2023. január 25.

Orosz katonai sikerek Donyeckben és Harkivban

Újabb orosz sikerekről számolt be a moszkvai katonai vezetés. 2023. január 25.

Nem adták fel a NATO-csatlakozást a svédek

A lehető leghamarabb helyreállítaná a diplomáciai kapcsolatot Törökországgal a svéd kormány. 2023. január 25.

Háború Ukrajnában: Kényszersorozások, magyarellenes atrocitások Kárpátalján

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket az orosz-ukrán háborúról, majd Mártonffy Balázs biztonságpolitikai szakértőt kérdezte Zavaros Eszter és Perjési Tamás. Adásunk második felében kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt. 2023. január 25.

Elsüllyedt egy teherhajó Japán partjainál

Elsüllyedt egy teherhajó Japán délnyugati partjainál, a legénység 13 tagját kimentették, kilencen eltűntek a heves téli szélben - közölték szerdán a hatóságok. 2023. január 25.

Japánban a nagy hideg és a heves havazás miatt akadozik a közlekedés

A belföldi légitársaságok több mint 300 járatot töröltek, a média jelentése szerint Japán északi részén felfüggesztették vagy késleltették a gyorsvonati járatok közlekedését. 2023. január 25.

Újabb fejlemények a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban

Európai Parlament Jogi szakbizottsága előtt kellett számot adnia a korrupciós botrányban betöltött szerepéről Andrea Cozzolino szocialista olasz képviselőnek. 2023. január 24.

Legfrissebb hírek

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vajon a Nyugat miért akarja a saját életét nehezíteni Ukrajna kedvéért? Orbán Viktor szerint Magyarország a háború helyett a béke mellett kötelezte el magát, és ezt aligha érhetjük el azzal, ha Európa a saját gazdaságát gyengíti.
„A gyanú szerint közvetlenül az igazgatót fizethették le”

„A gyanú szerint közvetlenül az igazgatót fizethették le”

Már a rendőrség is nyomoz a budapesti Eötvös József Gimnáziumban kirobbant vesztegetési ügyben. Hangfelvételek szerint pénzért olyan diákokat is felvettek, akik nem feleltek meg a felvételi vizsgán. Vendégünk volt Haraszti Gyula, a Magyar Nemzet újságírój és Gáspár Kristóf, a Paradigma Intézet vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!