2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar – Vadász- és horgásznap Szécsényben + videó

A történelemből az 1705-ös országgyűlésről is ismert településen, Szécsényben, a Forgách-kastély udvarán tartották a megyei vadász- és horgásznapot.

  • Radar – Vadász- és horgásznap Szécsényben + videó

Szabó László, Nógrád Megyei Vadászkamara titkára, a Vadászszövetség elnöke: „Azt gondolták a vadászok, hogy nem csak egymás között kell megmutatni a vadgazdálkodást, egymás között beszélni a szakmáról, hanem nyissunk egy kicsit a nagyközönség felé. A nagyközönség felé mutassuk be a kiállításokon keresztül, a vadételeken keresztül azt a kultúrát, azt a tudást, amit a szakácsaink tudnak, és magát a vadgazdálkodást bemutatni, hiszen egy szűk, zárt kör valójában, és a civil közönség vajmi keveset tud róla.”

A kamara titkára arra is felhívta a figyelmet, hogy mennyire sokrétű a munkájuk.

Szabó László, Nógrád Megyei Vadászkamara titkára, a Vadászszövetség elnöke: „A vadászat nemcsak arról szól, hogy egy-egy vadat elejtünk, hiszen gazdálkodni kell, óvni, védeni. Itt van a nagyon jó példa, a nyári időszak, ez az óriási szárazság, ami volt, hogy a vadászok hordták az ivóvizet ki az állatoknak. És nem csak a vadnak hordták, hanem a madaraknak, a rovaroknak egyaránt. Úgyhogy mi nagyon örülünk egy ilyen alkalmak alkalmával, hogy ki tudjuk nyitni úgymond a zárt köreinket a közönség felé, és meg tudjuk mutatni, hogy valójában miről is szól ez az egész.”

A vadászat és a horgászat közös gyökerekre vezethető vissza, ezért voltak jelen a találkozón az utóbbi terület képviselői is. A szövetség elnöke maga is mindkét területen otthon van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Árvizek száz éve + videó

Radar – Árvizek száz éve + videó

A legpusztítóbb árvíz 1838 tavaszán zúdult Pestre és Budára, amelynek áldozatairól és hőseiről még száz évvel utána is megemlékeztek. Ötvenezren a lakhatásukat, huszonkétezren mindenüket elveszítették.
Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.
Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Meghozta a hazai lottótársaság végleges döntését: nem halasztják el az idei Szuperkoncertet ugyanis az árvízvédelmi szempontból nincs veszélyben. Azonban a cég szem előtt tartja a társadalmi felelősségvállalást így az eseményen befolyt pénzösszegből az árvízkárosultakat támogatják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!