2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A röpülő falu 03:00

Sport

Óriásit küzdött, de egy góllal kikapott a Szeged Barcelonában

A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.)

  • Óriásit küzdött, de egy góllal kikapott a Szeged Barcelonában

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Barcelona (spanyol) - OTP Bank-Pick Szeged 31-30 (20-12)

---------------------------------------------------------

lövések/gólok: 52/31, illetve 51/30

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/2

kiállítások: 8, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Nagy Martin, a hazaiaktól Hampus Wanne, Juan Palomino, Pol Valera és Jaime Gallego hiányzott.

Remekül kezdtek a katalánok és sok hibával a szegediek (4-0), de a negyedik perc után nem nőtt tovább a különbség. A magyar együttesnek négygólos hátrányt követően az egyenlítésre is lett volna esélye, de több ziccert is elrontott. Mivel a Barcelona labdarúgócsapata ugyanebben az időben játszotta a Bajnokok Ligája-meccsét Monacóban, nem kísérte jelentős érdeklődés a kézilabdázók mérkőzését a helyszínen. Bár csak "negyedház" volt, húsz lelkes hazai szurkolónak köszönhetően jó hangulatban teltek a percek.

A 14. percben még csak 10-8 volt az állás, de a kevesebb hibával, pontosabban játszó házigazda egy 8-1-es sorozattal állva hagyta a vendégeket. A csongrádiak az első fordulóban otthon legyőzték a német bajnok Magdeburgot, de az egy héttel ezelőtt mutatott teljesítménynek ebben az időszakban nyoma sem volt. A múlt héten remeklő kapus, Mikler Roland ezúttal a kispadról nézte a meccset, pedig Tobias Thulin nem igazán tudott segíteni csapatának, amely - ez mentségére szólhat - jó néhány gólt kapott lerohanásból.

A szünetben a katalánok 20-12-es előnyben voltak, a folytatásban pedig már a kétszeres olimpikon Mikler állt a vendégek kapujába, amelyben egy védéssel és egy gólpasszal mutatkozott be. Részben erre alapozva némileg csökkentette hátrányát a vendégcsapat (22-17), de erre egy négyes gólsorozattal válaszolt a spanyol bajnoki címvédő.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Dika Mem - akit a közelmúltban hírbe hoztak a Veszprémmel - súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett, de miután négyen vitték le a pályáról, egy perc múlva visszatért és leült a kispadra.

Talán az ötven szegedi szurkoló időszakos bíztatása is jó hatással volt a vendégekre, akik ekkor sokkal összeszedettebben kézilabdáztak, és előbb 27-22-re felzárkóztak, majd alig több mint két perccel a vége előtt "mínusz egyre" feljöttek. A pontszerzésre, vagyis az egyenlítésre az üres kapus játék és egy labdaeladás miatt végül nem volt esélyük, de a második félidőt 18-11-re megnyerték.

Aleix Gómez öt, Dika Mem és Blaz Janc négy-négy góllal, Gonzalo Rérez de Vargas 13, Emil Nielsen két védéssel vette ki részét a sikerből. A vendégeknél Tobias Thulinnak hét, Mikler Rolandnak nyolc védése volt, Mario Sostaric nyolc, Bodó Richárd hat gólt lőtt.

A két együttes 23. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 18. győzelme.

A Veszprém jövő szerdán a portugál Sporting CP otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a Szeged pedig egy nappal később a francia HBC Nantes-ot fogadja.

korábban:

A csoport: Veszprém HC - Paris Saint-Germain (francia) 41-28 (18-15)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Átpolitizálódik az árvíz elleni védekezés is Brüsszelben? + videó

Vezércikk - Átpolitizálódik az árvíz elleni védekezés is Brüsszelben? + videó

Ha arra várnánk, hogy Brüsszel kisegítsen bennünket a bajból, akkor nyakig állnánk a vízben - fogalmazott Orbán Viktor a csütörtök reggeli árvízinfón. Bár Brüsszelben vizsgálják, hogy az árvízi helyzetben Brüsszel milyen segítséget nyújthat hazánknak, a Vezércikk vendégei nem feltétlenül optimisták ebben a kérdésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!