2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Sport

Mégis indulhat az ökölvívó-világbajnokságon Imane Helif

Mint ismeretes, az IBA nemrég bejelentette, hogy 2025-ben Belgrádban rendezik a női amatőr ökölvívó-vb-t, míg a jövő évi férfi-vb sorsáról rövidesen döntés születik.

  • Mégis indulhat az ökölvívó-világbajnokságon Imane Helif

A jövő márciusi női világbajnokság házigazdája gazdag múltra tekint vissza az ökölvívás terén, hiszen 1978-ban és 2021-ben két férfi-ökölvívó-világbajnokságnak adott már otthont. Ugyanakkor azt már korábban bejelentették, hogy a nemiséget vizsgáló teszteken fennakadt ökölvívók nem vehetnek részt a világbajnokságon, hiszen mind Imane Helifet, mind pedig Lin Ju-Tinget eltiltotta az IBA a női versenyeken való indulástól. A férfiak idén Asztanában küzdenek meg a vb-érmekért.

Ekkor mindenki azt gondolta, hogy a párizsi olimpián a nők között aranyérmet nyert két bokszoló sosem teheti majd az olimpiai aranyérme mellé a világbajnokit. Ám mára kiderült, mind Helif, mind Lin ott lehet a világbajnokságon a nők között. Na nem a Nemzetközi Bokszszövetség gondolta meg magát, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által még el nem ismert, de jelentős mértékben támogatott World Boxing hozta nyilvánosságra, hogy 2025 szeptemberében mindkét nemnek egyszerre rendezi meg a szervezet első világbajnokságát. Mégpedig Liverpoolban. Ráadásul Algéria és Tajvan már csatlakozott is a WB-hoz, így tényleg nincs akadálya a két interszexuális bokszoló világbajnoki szereplésének.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!