2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Rendkívül veszélyesnek tartják Bajnaiék tervezetét

Minden magyar családra veszélyesnek tartja a Fidesz az Együtt 2014 alkotmánytervezetét, amely nagy részét – a Magyar Nemzet szerint –, a Gyurcsány-kormány igazságügyi miniszterétől vette át a mozgalom.

Selmeczi Gabriella szerint a dokumentum a többi között megszüntetné a magyar föld védelmét és ismét lehetőséget adna az ingatlanadó bevezetésére, ami több mint négymillió családot érintene.

A párt szóvivője azt mondta, a Bajnai Gordon vezette mozgalom hiába ámította az embereket új programokkal, ismét lelepleződtek azzal, hogy szinte szó szerint átvették a Gyurcsány-kormány idején készült alkotmánytervezet szövegét.

„Az az alkotmánytervezet került elő, amit gumilövedékek süvítése közben írtak és fogalmaztak meg” - mondta Selmeczi Gabriella.

A Magyar Nemzet szerint 70 százalékban megegyezik az Együtt 2014 nevű mozgalom alkotmánytervezete Gyurcsányék 2006-os tervével. A választási mozgalom szó szerint átvette a pozitív diszkriminációs kitételt, és ƒa hátrányos megkülönböztetés tilalmáról szóló rész is csaknem egy az egyben megegyezik Gyurcsányék 2006-os tervével. A mozgalom alelnöke azt mondta, csak jól megírt szakértői munkát vettek át.

A korábban több részre szakadt Gyurcsány-kormány liberális nézeteket valló szárnya az 1989-es rendszerváltás előtti alkotmányhoz térne vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!