2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Napok óta hallgat Karácsony Gergely a 2019-es kampányához kapcsolódó botrányról

A korábban már megismert stratégiát alkalmazza Karácsony Gergely és bizalmi köre a 2019-es főpolgármester-jelölti kampány botrányos, külföldi finanszírozásával kapcsolatban, teljes hallgatásba burkolóznak, semmilyen kérdésre nem hajlandók válaszolni. Ettől függetlenül a Magyar Nemzet által feltárt tények alapján már büntetőfeljelentés született, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozhat a szintén Karácsony nevével fémjelzett 99 Mozgalom adománygyűjtési technikájához kísértetiesen hasonló ügyben.

  • Napok óta hallgat Karácsony Gergely a 2019-es kampányához kapcsolódó botrányról

Napok óta hallgat Karácsony Gergely a 2019-es kampányához kapcsolódó botrányról, amit a Magyar Nemzet tárt fel egy olyan információcsomag alapján, amelyet feltehetően éppen a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtattak ki lapunkhoz. Hiába küldtünk kérdéseket elektronikus levélben Karácsonyékhoz még kedden, választ azóta sem kaptunk, mint ahogy a Magyar Nemzet riporterének személyesen sem volt hajlandó nyilatkozni a főpolgármester. Ugyancsak hallgatásba burkolózott a botrányos ügy többi érintettje, Mravik Zsolt, Perjés Gábor és Tordai Csaba, akikhez szintén kérdéseket intéztünk korábban.

Közben Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán bejelentette, hogy a Magyar Nemzetben megjelent tényfeltáró cikk alapján feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, pénzmosás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználása megalapozott gyanújával Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányával összefüggésben.

A politikus a Kossuth rádió csütörtök reggeli műsorában arról beszélt, hogy a politikai felelősség egyértelműen Karácsony Gergelyé, a konkrét jogi felelősséget majd a hatóságok állapítják meg a büntetőeljárásokban.

Lássunk tehát, hogy mi derült ki eddig a 2019-es botrányos kampányfinanszírozásról! Lapunk részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldi forrásból finanszírozták. 

A pénz egy gépjármű-bérbeadással foglalkozó cégen keresztül érkezett, majd a Városházán dolgozó közvetítő segítségével Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület irányítójához került, aki több alkalommal összességében több tíz millió forintot befizetett a Mibu bankszámlájára.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!