2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Műsorajánló

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A Nemzeti Filmintézet (NFI) és a HírTV sikerrel futó, 2021-ben indult közös tévéműsora, a Svenk. A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

  • Svenk, a HírTV mozimagazinja

Az informatív és szórakoztató céllal megalkotott magazinműsorban az aktuálisan forgatott és bemutatásra váró magyar filmek kulisszatitkai mellett a moziba járást népszerűsítő tartalmakkal is találkozhatnak a tévénézők, valamint a hazánkban forgatott nemzetközi filmprodukciókba is betekintést nyerhetnek a műsor folyamán.

A Nemzeti Filmintézet gondozásában évről-évre minőségi, nemzetközi szinten is ismert és elismert alkotások születnek, melyek hozzájárulnak a magyar filmművészet, mozgóképkultúra mélyebb megismeréséhez és széles körű népszerűsítéséhez. Ebből a repertoárból merít a Svenk is hétről-hétre, illetve naprakészen szállítja a magyar filmipar művészeivel és a hazai filmgyártással kapcsolatos legaktuálisabb történéseket.

Zavaros Eszter operaénekes-műsorvezető legfőbb célja, hogy szórakoztató formában, személyes élményeken és történeteken keresztül vigye közelebb a magyar filmek világát a nézőkhöz szombat esténként.

„A műsoron keresztül igyekszünk bemutatni azt a munkát, mely az igényes filmgyártás velejárója. A Svenkben interjúkon és helyszíni riportokon keresztül ismerhetik meg a nézők az adott film alkotóinak, szereplőinek érzéseit, gondolatait. A nézők az alkotók szemüvegén keresztül betekintést nyerhetnek a műsor hátterébe is. Nagyon várom már, hogy informálhassam a képernyő előtt ülőket erről a csodálatos világról!”

– mondta el a műsor háziasszonya.

"Nagy reményekkel tekintünk új műsorvezetőnkre. Eszter már számos alkalommal bizonyította rátermettségét különböző kulturális formátumokban. Biztosak vagyunk benne, hogy a Svenk nézőinek is kellemes meglepetés lesz, hiszen személyében egy felkészült, jól informált és dekoratív műsorvezetőt köszönthetünk csatornánkon."

- nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

SVENK – Mindent a magyar filmekről. Minden héten szombaton 22:50-kor a HírTV-n!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indított útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre. A filmek levetítése előtt egy különleges magazinműsorban dolgozzák fel a szerkesztők az egyes alkotások hátterét, kulisszatitkait és eddig sosem látott-hallott részletek is kiderülnek. A sorozat műsorvezetője Bayer Zsolt.
Credo - ajánló

Credo - ajánló

Péntek délután 16 óra 5 perctől Credo. Világnézeti konfliktusok, elhallgatott jelenségek, védelemre szoruló értékek. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.
Svenk - ajánló

Svenk - ajánló

A hetente szombatonként képernyőre kerülő Svenk című műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!