2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A Ficót védendő őrségnek gyakorlatilag minden része megbukott + videó

A mai adás központjában a Robert Fico elleni támadás állt.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A Ficót védendő őrségnek gyakorlatilag minden része megbukott + videó

"Alapvetően a legfontosabb probléma a személyvédelemnek a kialakítása terén mutatkozott. Szóval már az, hogy a merénylő közel tudott menni, már az, hogy elő tudta venni a fegyverét, az hogy egyáltalán lőni tudott. Szóval itt egymásra épülően, megint csak hagyma szerűen lehetne ezt a védelmet leírni. Van egy külső védelem, egy felderítés, az adott térség ellenőrzése és gyakorlatilag elmondhatjuk azt, hogy itt a Ficót védendő őrségnek gyakorlatilag minden része megbukott."

- fogalmazott Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Megműtötték Ficót, túl van az életveszélyen

"Kétségtelen, hogy a polarizálódás az elmúlt években fölerősödött, de nem csak Szlovákiban, Magyarországon is és az összes fejlett nyugati országban. Hogy ez most a közösségi médiumok, a sajtóetikai elvek felrúgása miatt történt arról órákon keresztül lehetne vitatkozni. Szlovákiában nem volt érezhető ez az elképesztő polarizálódás"

- mondta Pomichal Krisztián, az MCC felvidéki ügyekért felelős igazgatója.

"Mindannyian elképedtünk az ügy kapcsán. És persze nem is az az első ami eszünkbe jut, hogy ennek milyen közjogi vagy nemzetközi dimenziói vannak, de különösen ebben a műsorban, ahol a háborúval, nemzetközi konfliktusokkal és annak hatásaival foglalkozunk, nem tudjuk megkerülni ezt a hatást. (...) Robert Fico miniszterelnök az elvárt nyugati, atlantista kottából azért kibeszélt és olyan elvek, értékek mentén állt ki, ami jelenleg kisebbségben van a nyugati világban. Ideértve az Oroszország elleni túlzott szankciók elutasítását, a nemzetközi helyzet eszkalálódását"

- fejtette ki Tóth Máté, energiajogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!