2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Putyin az orosz gazdaság erőforrásait most teljes mértékben a háború szolgálatába állítja + videó

Horváth József és Salát Gergely élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Putyin az orosz gazdaság erőforrásait most teljes mértékben a háború szolgálatába állítja + videó

Vlagyimir Putyin leváltotta legfőbb bizalmasát, Szergej Sojgut. Mindenzt azután, hogy Timur Ivanov védelmiminiszter-helyettest, akit Sojgu közeli szövetségesének tekintettek, vesztegetés vádjával letartóztatták.

"Szerintem sok oka van ennek és különböző rétegei. (...) A miniszter alatt az egyik helyettese korrupciós botrányba keveredik az finoman szólva a miniszter munkájára nem vet jó fényt. Én azt gondolom, hogy Putyin elnök kényszer alatt volt. Egyrészt ha az orosz társadalmat meg akarja nyugtatni, hogy náluk következményei vannak az ilyen dolgoknak, akkor egy ilyen üzenet a miniszter felmentése. Másrészről valós üzenetet akar küldeni az oligarcháknak, a minisztériumok döntéshozói vezetőinek, hogy a háború kérdésében nincs félrenézés"

- fogalmazott Horváth József, biztonságpolitikai tanácsadó.

Hszi Csin-Ping budapesti látogatása tovább erősítette a magyar-kínai kapcsolatokat

"Ez mindenképpen elhelyezi Magyarországot a térképen, legalábbis a kínaiak térképén. Miután mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy a kínaiak mit csinálnak értelemszerűen a nem kínaiak számára is egyértelművé vált, hogy egy globális játékos számol velünk, legalább olyan szinten, hogy egy államelnök ellátogasson hozzánk"

- mondta Salát Gergely, Kína-szakértő, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!