2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV a szerencsi önkormányzatnál

Házkutatást tartott a napokban a szerencsi polgármesteri hivatalban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, hogy az adóhatóság egy, az önkormányzat által megkötött, több száz millió forintos vállalkozói szerződés ügyében nyomoz.

  • Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV a szerencsi önkormányzatnál

Néhány nappal ezelőtt kiszállt a szerencsi polgármesteri hivatalhoz az adóhatóság – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az önkormányzatot érintően a NAV egy homályos közbeszerzési eljárás miatt, költségvetési csalás gyanújával, egy magánszemély feljelentése alapján rendelt el nyomozást, amelynek részeként házkutatást tartottak a hivatalnál.

Az üggyel összefüggésben a Magyar Nemzet kérdéseket küldött a nyomozó hatósághoz, tőlük azt a válasz érkezett, hogy „a folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire tekintettel nem áll módunkban a kérdéseit megválaszolni“. A NAV tehát nem cáfolta az eljárás tényét, ám további részleteket nem közölt.

Az ügy szálai 2023 nyaráig vezetnek vissza, amikor Szerencs Város Önkormányzata vállalkozói szerződést kötött egy klímatechnikai kft.-vel. A szerződésben több mint 260 millió forint ellenében, november közepéig vállalta a cég a feladatok elvégzését.

A befejezés határidejét később módosították, de még így sem sikerült időben befejezni a munkát, a projekt csúszott, 2024 januárjában fejeződtek be a munkálatok.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!