2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Varga Judit: A finn elnökség költségvetési javaslata elfogadhatatlan

Magyarország számára nem elfogadható az unió finn soros elnökségének költségvetési javaslata. Ezt Varga Judit igazságügyi miniszter közölte Luxembourgban. A tárcavezető leszögezte: a javaslat a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is tovább csökkentené. Hozzátette azt is, hogy a finn elnökség javaslata nem elfogulatlan, és Magyarország mellett több tagállam is jelezte, hogy nem vették figyelembe kérésüket.

  • Varga Judit: A finn elnökség költségvetési javaslata elfogadhatatlan

"Magyarország hatalmas vágást szenved a bizottsági tervezet szerint is. Ezt tovább csökkentené a finn javaslat, ez teljességgel elfogadhatatlan. Itt több ország érdeke is sérül. Másrészt az arányokat is meg kell tartani, hiszen ezek a politikák sikeresnek bizonyultak. Ezek nem tekinthetők még okafogyott politikáknak. Ugyanezt a logikát tovább kell vinni. Mind a kohéziós mind az agrár források finanszírozási szintjének a fenntartását. Jól működik, hoz eredményt. Ez a belső logikája, nem lehet ezzel ellentétes logika szerint most újraosztani a belső arányait. Arról nem is beszélve, hogy új kihívások is vannak pl. a klímapolitika, tehát hogyha ambíciós célokat szeretne Európa akkor ehhez megfelelő forrásokat is kell tudni biztosítani."

- mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!