2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

Az egykori szocialista kormányzatok egyik meghatározó figurája tűnt fel Magyar Péter mögött a háborúpárti Juhász Ferenc személyében – írja a Mandiner.

  • Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

A Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere több Facebook-bejegyzést is megosztott az elmúlt hetekben, amelyekben a baloldal új reménysége mellett vallott színt. Például előre jelezte, hogy Magyar Péter március 15-i, zászlóbontásnak aposztrofált tüntetésén kíván részt venni a nemzeti ünnep napján, s a március 14-én kelt bejegyzésében arra is kitért, hogy Magyartól és a körülötte kialakuló csoportosulástól nemcsak kormányváltást, hanem ellenzékváltást is vár.

Állást szeretnék foglalni végre abban, hogy le lehet e váltani Orbánt demokratikus úton – a jelenlegi ellenzék nyilván nem fogja-, de esetleg egy új, egy más, egy friss talán igen; vagy Hadházy Ákosnak van igaza, hogy ide forradalom kell

– fogalmazott. 

Kritikátlan Magyar-rajongás

Ezt követően Juhász több hasonló posztot is megosztott, például egy március 23-i bejegyzésében kritikátlanul egyfajta politikai messiásként emlegette Magyart: „(...) Az ellenzéki politika és magatartás ( és persze a politikusok ) azok, akik érdektelenné váltak, mert kiirtották az emberekből a reményt, a hitet a változásban… Magyar Péter ezt hozta vissza!” Érdekesség, hogy bejegyzésében Juhász Lendvai Ildikónak is kiosztott egy fricskát, amiért az MSZP egykori elnöke a mérsékelt optimizmusa mellett óvatosságra is intette a táborát a Magyar Péter-jelenség és az ezzel összefüggő csodavárás kapcsán.

Egy április 4-i bejegyzésében pedig egy „Zs.”-ként hivatkozott barátjával folytatott levelezését tette közzé, amelyben Magyar április 6-i tüntetéséről volt szó. Figyelemreméltó, hogy Juhász Ferenc ebben az írásában már azt vizionálta, hogy Magyarék rögtön a legnagyobb baloldali erővé léphetnek elő: „A szombati naggyűlés (sic!), ha tényleg elég nagy, akkor deklarált céljával ellentétben nem Orbánt fogja leváltani, hanem az ellenzéket. (...) Ha erre Ti lesztek képesek, akkor a támogatásom a tiétek, mert én is úgy vagyok vele, hogy: Orbánék menjenek, oda ahova egyre többen szeretnénk!!” 

Háborúpárti nézetek

Emlékezetes: Juhász Ferenc az orosz-ukrán háború kitörése idején militartista, háborúpárti nézeteinek adott hangot. Mindössze két nappal a konfliktus kirobbanása előtt, 2022 február 22-én az ATV adásában azzal hergelte a közvéleményt, hogy lőszerszállítmányok küldését sürgette az ukrán félnek. – Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk” – hangoztatta. 

Juhász Ferenc csak egyike azon jónéhány baloldali szereplőnek, akik Magyar Péter és a mogalma körül bukkantak fel az elmúlt hetekben. Közülük a legfontosabb a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat.

A kiterjedt céghálóval és szerteágazó üzleti, valamint politikai kapcsolatrendszerrel rendelkező kör rádásul Magyarék mozgalmának több különböző szintjén és számos aspektusában van jelen, s teljesen átszövi az új baloldali projektet.

A teljes cikket Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!