2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Belföld

Egy magyarországi mecset elleni támadást tervezett a 15 éves érdi fiú + videó

Egy magyarországi mecset ellen tervezett támadást egy 15 éves érdi fiú. Ezt az egyik videó megosztó portálon tette közzé.

  • Egy magyarországi mecset elleni támadást tervezett a 15 éves érdi fiú + videó

Bilincs a kézen, majd motozás. Három napja így kísérték a TEK-esek az autójukhoz azt a 15 éves érdi fiút, aki az egyik videó megosztó portálon terrorcselekménnyel fenyegetőzött. Információnk szerint egy magyarországi mecset ellen tervezett támadást. Kazincbarcikán fogták el.

Kész-Varga Mónika - rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője: "Kazincbarcikáról a TEK műveleti egysége szállította át a fiatalkorút ide Budapestre a Nemzeti Nyomozó Iroda Labanc úti épületébe, itt hallgatták ki kollégáim gyanúsítottként, terrorfenyegetés miatt, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását."

A fiatalkorúak ügyészének indítványa alapján a bíróság egy hónapra letartóztatta a fiút.

Rab Ferenc - szóvivő, Fővárosi Ügyészség: "Kollégáimmal a bíróság egyetértett abban, hogy ha szabadlábon maradna a fiú, akkor nem lenne biztosított a zavartalan nyomozás. Valamint a gyanúsított hasonló bűncselekményt követhetne el. Fel kell híni a figyelmet arra, hogy ilyen terrorcselekménnyel való fenyegetőzés esetén a hatóság nem tudja eldöntetni, hogy az mennyire komoly, ezért intézkednie kell. Tehát már a fenyegetés is bűncselekmény."

Mivel az elkövető 16 év alatti, ezért öt év börtönbüntetést is kaphat - tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!