2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Még hogy Bezzegrománia: trükköznek a statisztikával, kihagyják belőle a munkanélkülieket

A napokban nyilvánosságra került kereseti adatok alapján felmerült, hogy Románia „lehagyta” Magyarországot. A miniszterelnök politikai igazgatója azonban felhívta a figyelmet egy komoly hibára a hivatkozott statisztikákkal kapcsolatban, ami alapján az egész koncepció megkérdőjeleződik.

  • Még hogy Bezzegrománia: trükköznek a statisztikával, kihagyják belőle a munkanélkülieket

Amint azt Orbán Balázs a közösségi oldalán is kiemelte, hogy Románia ugyan tényleg fejlődik, viszont egy fontos részlet kimaradt a sajtó által felkapott az elemzésekből. Nevezetesen az, hogy a románok

azokat, akiknek nincs munkájuk, egyszerűen nem számolják bele a statisztikákba. 

„Románia a hazai KSH-hoz és a cseh statisztikai hivatalhoz hasonló közleményeket nem ad ki az éves reálkeresetekről – sajnos. Azt azonban kiadták, hogy míg nálunk a 20–64 éves korcsoport 80,7 százaléka volt foglalkoztatott tavaly, addig Romániában csupán 68,7 százalék ez az arány. A teljes népességből náluk minden hatodik tartozik csupán a vizsgálati körbe” – idézte a Mandinert a politikus.

Orbán Balázs által ismertetett adatok szerint Romániában továbbra is minden harmadik lakos szegény, ezzel szemben hazánk az elmúlt évtizedben a legnagyobb előrelépést érte el az EU-ban ezen a téren. „Ezt pontosan meg tudja ítélni mindenki, aki az elmúlt években járt ebben a két országban – és ha nem homályosítja el a látását egy balos hályog” – tette hozzá a politikus.

 

 A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!