2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Belföld

A kis- és mikropártoknak nehézséget okozott a megfelelő mennyiségű aláírás begyűjtése

Egyre biztosabb, hogy ezek a kispártok már a rajtnál elhasalnak az EP-választáson – írta meg a Magyar Nemzet, ahol hozzátették: több parlamenti pártnak sem sikerült mostanáig összegyűjtenie az EP-listaállításhoz szükséges aláírásokat.

  • A kis- és mikropártoknak nehézséget okozott a megfelelő mennyiségű aláírás begyűjtése

Többek között a Momentum és az LMP sem tudta leadni mostanáig a megfelelő mennyiségű szavazatot, annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt a pártok komoly mozgósításba kezdtek, még az országgyűlési képviselőiket is elküldték aláírásokat gyűjteni, ezzel próbálva menteni a menthetőt. 

A Magyar Nemzet kérdéseket küldött az LMP és a Momentumnak, meg szerették volna tudni ugyanis, hogy mostanáig hány aláírást sikerült összegyűjteniük és mikor tervezik leadni azokat a választási irodánál, azonban cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. 

Az LMP és a Momentum mellett a bukott miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt sem fejezte be még az aláírások gyűjtését. Márki-Zaynak a Facebookon közzétett posztja szerint a pártja közel 20 ezer aláírásnál jár most, de az érvénytelenek és adathiányosak kiszűrése miatt 23 ezer aláírást kellene leadniuk holnap a Nemzeti Választási Irodában. Így a politikus pártjának indulása az EP-választásokon továbbra sem garantált. 

Szintén nem adta le mostanáig a 20 ezer aláírást a Nép Pártján mozgalom se, amit a Jobbik egykori elnöke, Jakab Péter vezet. A mikropárt utoljára három nappal ezelőtt tett közzé információt az aláírásgyűjtés menetéről, akkor a Facebook-oldalukon közzétett posztban csak annyit írtak: Gyűlnek. Hajrá, Nép Pártján!

Az aláírások gyűjtésével kapcsolatban lapunk megkereste Jakab Péter pártját, azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Láthatóan szintén komoly problémákat okoz az aláírások összegyűjtése Jakab Péter egykori pártjának, a Gyöngyösi Márton által vezetett Jobbik – Konzervatívoknak. A párt hivatalos Facebook-oldalán naponta többször is aláírásra szólít fel, és különböző módokon próbálja mozgósítani folyamatosan csökkenő támogatóbázisát. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!