2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Erzsébetvárosi Fidesz: Niedermüller Péter lebukott + videó

Niedermülller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VII. kerületi polgármester lebukott: baloldali, "mondhatni családi kifizetőhelyként üzemeltethették" Erzsébetváros önkormányzatát éveken keresztül - mondta Benedek Zsolt, a Fidesz-KDNP erzsébetvárosi frakciójának vezetője, polgármesterjelölt csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

  • Erzsébetvárosi Fidesz: Niedermüller Péter lebukott +  videó

A kormánypárti politikus arról beszélt, a hét elején "bődületes korrupciós ügy" robbant ki Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi "dollárbaloldal" körül.

Az eddig információk alapján Niedermüller Péter közel negyvenmillió forintos megbízási szerződést kötött egy olyan céggel, amely "ezer szállal köthető" a vejéhez, a volt szabad demokrata államtitkárhoz, Horn Gáborhoz - közölte.

Benedek Zsolt azt mondta: információk szerint a cég "a polgármester személyes vezető profiljának kialakítására" kapta a megbízást. A cég vezetője 2011 és 2019 között Hann Péter volt, aki Horn Gábor barátja, és ebből a cégből egyenes útja vezetett a Republikon Intézethez - jegyezte meg.

A politikus kijelentette:

egyértelműen látható, hogy az erzsébetvárosiak negyvenmillió forintja egy, a Niederemüller Péter vejéhez köthető céghez vándorolt.

A dolgot súlyosbítja, hogy koronavírus-járvány időszakában is felvette az érintett üzleti kör a megbízási díját - tette hozzá.

Benedek Zsolt szerint "az erzsébetvárosi dollárbaloldaltól" nem idegen a pazarlás, ugyanis "rekordnagyságú", közel húsz fős kommunikációs stábot tart fenn Niedermüller Péter.

Továbbá jutott pénz az önkormányzati cég vezetők milliós fizetéseire és jutalmaira is, eközben pedig Erzsébetvárosban kosz, rendetlenség és forgalmi káosz uralkodik - mondta.

Benedek Zsolt azt mondta,

Niedermüller Péter ahelyett, hogy a kerület problémáira próbálna megoldást találni, "gyanús szerződéseket köt a veje üzleti köréhez tartozó cégekkel".

Közölte: felszólítják Niedermüller Pétert, hogy tisztázza, miért fizettek az erzsébetvárosiak pénzéből közel negyvenmillió forintot a "polgármester személyes vezetői profiljának kialakítására"; valamint nyilatkozzon arról, hogy egyéb rokona áll, vagy állt-e szerződéses viszonyban a VII. kerületi önkormányzattal, vagy annak bármelyik cégével.

Továbbá arra szólítanak fel, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a tanácsadói szerződéshez köthető valamennyi anyagot, amelyet a cég az önkormányzat részére átadott, ugyanis ebből - mint Benedek Zsolt mondta - kiderülhet, hogy "kamu megbízásokról" volt-e szó.

Fotó: Niedermüller Péter 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!