2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György - Az orosz nyelv tanítását teljes mértékben felszámolta Ukrajna + videó

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről.

  • Napindító: Dunda György - Az orosz nyelv tanítását teljes mértékben felszámolta Ukrajna + videó

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat tett közzé egy jelentést, melyben leírták, hogy egy nagyszabású akció keretein belül egy illegális fegyverekereskedelemmel foglalkozó bűncsoportot számoltak fel. A bandatagok feltehetően a frontvonal mellől szerezhették be a nagy mennyiségű fegyvert és sok esetben postai küldeményként továbbították Ukrajna különböző megyéibe.

Eközben a becslések szerint 16 ezer hivatalnokból, csupán 2,5 százalékot mozgósítottak.

"Sokan azért érzékenyek erre a témára és egyébként petíciót is benyújtottak ezzel kapcsolatban, mert sokan úgy gondolják, ellenzéki politikusok is nyilatkoztak erről (...), hogy a mozgósítás elsősorban a rendvédelmi dolgozókat, a jogvédő hatóságok munkatársait kellene, hogy érintse. Viszont éppen az új mozgósítási törvényben a rendőrség, lletve a hasonló belbiztonsági szolgálatok munkatársai teljeskörű felmentést kaptak a katonai szolgálat alól. Nekik a hátországban kell szolgálatokat végezniük" - mondta Dunda György.

A HírTV kárpátaljai tudósítója arról is beszélt, hogy az orosz nyelv tanítását teljes mértékben felszámolta Ukrajna.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!