2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Az ukrán parlament jóváhagyta a kiskorúak elleni szexuális bűnelkövetők kasztrálását

Az ukrán parlament jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely egyebek mellett engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövetők kémiai kényszerkasztrálását.

  • Az ukrán parlament jóváhagyta a kiskorúak elleni szexuális bűnelkövetők kasztrálását

Az előterjesztést 247 képviselő szavazta meg a 450 fős törvényhozásban.

Az elfogadott módosítás a büntető törvénykönyv vonatkozó cikkét - amely 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő az ilyen bűncselekményre - kiegészíti a kémiai kényszerkasztrálás elrendelésének lehetőségével. A kémiai kasztrálás az elítélt személy olyan antiandrogén gyógyszerekkel történő kényszerkezelését jelenti, amelyek célja a libidó és a szexuális aktivitás csökkentése. A kényszerkasztrálás nem szabható ki 18 évnél fiatalabb és 65 évnél idősebb elítéltekre.

Ezen felül az előterjesztés előírja, hogy a fiatalkorúakkal szembeni szexuális bűncselekményért elítélteket a rendőrség egész életükön keresztül tartsa nyilván.

Az előterjesztést azután tűzte a törvényhozás a napirendjére, hogy a gyermekek ellen nemi erőszakot elkövetők kémiai kasztrálását szorgalmazó lakossági elektronikus petíció megkapta a szükséges számú támogató szavazatot a parlament honlapján. A rendőrség is sürgette a büntető törvénykönyv szigorítását, felhíva a törvényhozók figyelmét arra, hogy Ukrajnában elszaporodtak a kiskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények: csak idén már több mint ötven gyermek vált szexuális indíttatású gyilkosság áldozatává.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!