2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

Ahogyan vészesen közeledik a begyűjtött ajánlások leadásának végső időpontja, egyre növekszik a feszültség a Jobbik vezetésén belül, hiszen Magyar támogatása elszívta az aktivistákat a saját kampányuktól.

  • Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

Az elmúlt napokban bemutattuk: számtalan jobbikos és exjobbikos politikus segítette Magyar Pétert. A teljesség igénye nélkül: Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke; Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere; vagy éppen kiskunhalasi Jobbik alelnöke, Harkai Péter és a párt helyi aktivistája, Kardos Ibolya. De a lista még hosszan folytatható, a párt ifjúsági tagozatától kezdve az olyan háttérintézményekig, mint az Iránytű Intézet.

A Magyar Péter által szervezett eseményeken látványossá vált az egykori jobbikosok jelenléte, akik az aláírásgyűjtéstől a szervezőmunkáig sokféle feladatban segítenek a volt feleségét megzsaroló Magyar Péternek és pártjának. Mindez szemet szúrt a Jobbik korábbi elnökének, Sneider Tamásnak is, aki arról írt Facebook-oldalán, hogy tömegével látja megjelenni pártja egykori embereit Magyar rendezvényein.

– Nagyon leegyszerűsítve a budapesti tüntetésen megjelenteknek fele-kétharmada anno Jobbik szimpatizáns volt, míg a vidéki rendezvényeken megjelenőknél ez négyötödre is felmegy, főleg az olyan helyeken, mint Békés megye, ahol szinte csak a mi 2018-as szavazóinkat szólította meg Magyar Péter – írta Sneider.

A Mandiner értesülései szerint mindez azonban nem a vakvéletlen műve, illetve nemcsak annak köszönhető, hogy a korábbi jobbikosok szemében Magyar jóval elfogadhatóbb, mint a Gyurcsány által vezetett baloldal. Úgy tudjuk, a Jobbik vezetése ösztönözte a tagságot a Magyar Péterhez és pártjához való közeledésre, ám ez a számításuk nem jött be: a politikus és az általa vezetett Tisza Párt nem viszonozta a szívességeket és egy jó szavuk nem volt eddig a Jobbikról.

Ahogyan vészesen közeledik a begyűjtött ajánlások leadásának végső időpontja, egyre növekszik a feszültség a Jobbik vezetésén belül, hiszen Magyar támogatása elszívta az aktivistákat a saját kampányuktól. Ez meg is látszik ajánlásgyűjtések kapcsán:

A Mandiner információi szerint egyre komolyabb az esély arra, hogy a Jobbik egyáltalán nem indít EP-listát – amelyhez 20 ezer szignót kellene összegyűjteniük.

Ráadásul egy választó több listát, jelöltet vagy pártot is támogathat, ilyen körülmények között pedig igen kellemetlen lenne, ha nem gyűlne össze a megfelelő számú ajánlás.

Ugyanakkor lapunk úgy értesült, a párt vezetése a kezdeti bíztató tárgyalások ellenére úgy látja: nehéz lesz az együttműködés Magyarral és a Tisza Párttal.

Forrás: Mandiner

Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!