2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Az ítéletidő miatt elmaradnak a húsvéti körmenetek Spanyolországban + videó

Az ítéletidő miatt nem tudják megtartani a húsvéti körmeneteket Spanyolországban. A Nelson-vihar napok óta pusztít a dél-európai országban intenzív havazással, áradásokkal- és orkán erejű szélviharral.

  • Az ítéletidő miatt elmaradnak a húsvéti  körmenetek Spanyolországban + videó

Szétbombázza a spanyolok húsvétját a rendkívüli időjárás. Sevillában 13 éve nem fordult elő olyan, hogy le kelljen fújni a legjobban várt és óriási nemzetközi érdeklődés övezte körmenetet, a Madrugát, amit Nagypéntekre virradóra rendeztek volna meg, de az ítéletidő nem engedte. A menetben résztvevők az utolsó pillanatig készenlétben álltak, hátha az időjárás kegyes lesz hozzájuk, de végül az utcák -maradtak. A helyiek mély vallásosságát mi sem tükrözi jobban, mint hogy szó szerint együtt sírtak amiatt, hogy az idei Madrugá elmarad hasonlóan egyébként a legtöbb körmenethez Spanyolországban. Alig van olyan régió, ahol meg tudják tartani a hagyományos húsvéti rendezvényeket.

Sevilla megyét ráadásul komoly áradások is sújtják. Több településen folyóként hömpölyög a víz csütörtök óta. Tegnap evakuálni kellett egy kempinget is az orkánerejű szél és eső miatt, ahol tíz család töltötte volna el ott a húsvéti hétvégét. Ciudad Real városát is komoly áradás sújtja, ott hét embert a saját házából kellett kimenteni, miután a víz elzárta őket a külvilágtól.

Az északi Kantábriában egy szörföst mentettek ki a tengerből a mentők, akit egy több méter magas hullám ragadott el gyakorlás közben. Csütörtökön meghalt négy ember hasonló okból, így a rendőrség több helyen lezárta a kikötőket és a parti sétányokat, mert az emberek a figyelmeztetések ellenére félelmet nem ismerve mennek ki lefotózni az egyébként látványos, de életveszélyes 6-8 méteres hullámokat.

Cádizban egy 800 ember befogadására alkalmas cirkuszt tépett darabokra a hurrikánerejű vált szél, a Madrid környéki régiókban, illetve a hegyekben pedig szakadt a hó egész pénteken, megbénítva a forgalmat több útszakaszon.

A Nelson-vihar húsvét hétfőig nem tágít, a meteorológusok az ország felében fenntartják a riasztást, mert több helyen még csak most kezd igazán elromlani az időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb akadályokba ütközött az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program + videó

Újabb akadályokba ütközött az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program + videó

Az Egyesült Királyságban még tart a csütörtöki önkormányzati választások szavazatainak számlálása, de az eddig beérkezett eredmények nem túl biztatóak a kormányzó Konzervatív Párt számára. Eközben az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program is újabb akadályokba ütközött. A részletekről Heckenast László számol be Londonból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!