2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Oroszország nem fog meghátrálni + videó

Hidegkuti Konstantin, Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Oroszország nem fog meghátrálni + videó

A francia fegyveres erők készen állnak a legnehezebb konfliktusokra - ezt mondta a francia szárazföldi erők vezérkari főnöke, aki szerint kevesebb mint 30 nap alatt 20 ezer katonát képesek bevetni.

„Valószínűleg itt a gyors reagálású erőkről is beszélhetett a francia vezérkari főnök, illetve magát az emberállományt nem nehéz összeszedni, de azt valahogy át kell vinni Európa másik felére, esetlegesen Afrikából kell átcsoportosítani és továbbra sincs hozzá eszközpark. Ez itt a fő probléma most francia esetben. Mert például a tüzérségi lövegek esetében (…) a francia állomány jelentős százaléka már átadásra került Ukrajnának és pont ezzel párhuzamosan még a marokkói megrendeléseket is ukrán oldalra kellett átirányítani. Szóval azért a gyártási kapacitás és ezek pótlása nem tudott olyan mértékben felpörögni.”- mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Hozzátette: Vélhetően Franciaország fokozatosan előretolt bástyákat fog kialakítani Ukrajna esetében.

Ukrajna nem hosszabbítja meg az Oroszországgal kötött gáztranzit-megállapodást 2024. december 31. után. Ezt március 17-én, vasárnap jelentette be Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter.

„Eddig is lehetett üzengetésekről hallani ukrán gázellátást nyújtó cégektől, hogy Ukrajna nem kívánja meghosszabbítani az orosz-ukrán gáztranzit szerződést. Kormányzati szinten ez az első hivatalos nyilatkozat erről. Meg nem lepődünk, de vidámak nem vagyunk. Európa gázellátását a mai napig komolyan érinti ez a tranzit útvonal. Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy mi átállítottuk a váltókat a török, illetve a déli áramlat vezetékre. Így a mi orosz gázbehozatalunk az a Balkánon keresztül történik. Érdekes módon pont Nyugat-Európát érinti jobban ez a változás” – fogalmazott Tóth Máté, energiajogász.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!