2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Macron EP-listavezetője már a migráció Kelet-Európát célzó exportjával kacérkodik

Magyarországra küldené a migránsokat Macron EP-listavezetője. Valérie Hayer kiszervezné a migrációt Közép-Európába.

  • Macron EP-listavezetője már a migráció Kelet-Európát célzó exportjával kacérkodik

Az európai választási kampány felgyorsult. Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt listavezetője közel két órán keresztül vitázott csütörtökön a francia BFMTV-n. A vitában többek között szóba került az ukrajnai háború, valamint a bevándorlás kérdése is. 

Utóbbi témával kapcsolatban Hayer szóba hozta Magyarországot és más közép-európai országokat is. Szerinte „más országoknak is ki kell venniük a részüket” [a szolidaritási mechanizmusból]. „Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?” – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak ? A románoknak ? A lengyeleknek ? (...) Ez lenne a szolidaritás” – fogalmazott.

Hayernek nem ez volt az első olyan alkalma, amikor Magyarországgal kapcsolatban tett felháborító kijelentéseket. Januárba, rögtön azután, hogy frakcióvezetővé választották, kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja. Később pedig arról is beszélt, hogy az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon „visszaélni” a magyar miniszterelnök. 

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Ki az úr a háznál, vagyis ki irányítja a budapesti városházát? Karácsony Gergely megválasztása után sorra ültette pozícióba a Gyurcsány Ferenchez köthető személyeket. A DK már a közgyűlésben is kényelmes többséggel mozgathatja a főpolgármestert.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!