2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Vezércikk 04:00

Háború Ukrajnában

Láncreakció: Az amerikai külügyminiszter a Hamászt tette felelőssé a fogolycserék további késlekedéséért + videó

Elfogadja-e a Hamász az izraeli tűzszüneti feltételeket? Közel-keleti terrorista csoportokhoz is jutott a 24 milliárd dollárnyi tiltott kriptovaluta-támogatásból tavaly. A térségben működő terrorszervezetek jelentős fegyverarzenállal rendelkeznek. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Vukics Ferenc katonai szakértővel, Csizmadia Tamás jogásszal és Sayfo Omarral, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjével.

  • Láncreakció: Az amerikai külügyminiszter a Hamászt tette felelőssé a fogolycserék további késlekedéséért + videó

A Hamászt tette felelőssé az amerikai külügyminiszter az izraeli túszok és palesztin foglyok cseréjének további késlekedéséért tegnap Jeruzsálemben. Antony Blinken hetedik alkalommal utazott a Közel-Keletre a gázai háború kitörése óta. Az izraeli miniszterelnök szerint a 1,5 millió menekültet befogadó Rafah elleni offenzíva megindul, akár túszegyezséggel akár anélkül. Izrael fegyverszüneti ajánlatot tett a Hamász-nak, mielőtt megkezdi az egyiptomi határon lévő Rafah elleni katonai akciót. Eszerint 40 napra felfüggesztik harcokat, ha megállapodnak 33 izraeli túsz és több száz palesztin rab kicserélésében. A Hamász azonban azt szeretné elérni, hogy a szövegben szerepeljen a háború lezárása is.

A zsidó állam az északi határán is egyre súlyosabb támadásokkal néz szembe: több ezer lakost kellett elköltöztetni a libanoni határ mellől a Hezbollah sorozatos támadásai miatt.

Amos Hochstein amerikai közvetítő "felvette a kapcsolatot libanoni személyekkel, és komoly esélyt lát arra, hogy egy gázai fegyverszünet esetén különleges megállapodásokat kössenek a libanoni-izraeli határon kialakult helyzetről", írja a libanoni sajtó. A Nidaa al-Watan újság eközben arról számolt be, hogy az Egyesült Államok megbízottja „nem fedi fel az Izraelnek nyújtott garanciák részleteit vagy természetét, de azt mondja, hogy ennek a megállapodásnak a véglegesítése nem nehéz”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!