2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Oroszország úgy veszi, hogy a NATO hadgyakorlata egyértelmű jele annak, hogy az észak-atlanti hadsereg beszáll a háborúba + videó

A NATO-nak Steadfast Defender nevű, a hidegháború óta legnagyobb, az orosz határok közelében január vége óta folyó és május végéig tartó európai hadgyakorlata annak bizonyítéka, hogy az észak-atlanti szövetség egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül - jelentette ki szombaton az orosz külügyminisztérium szóvivője.

  • Oroszország úgy veszi, hogy a NATO hadgyakorlata egyértelmű jele annak, hogy az észak-atlanti hadsereg beszáll a háborúba + videó

Marija Zaharova visszautasította a NATO azon minapi vádját, miszerint Oroszország hibrid támadásokat indít a szövetség tagországai ellen. Szerinte ez a vád félrevezető, csupán azt szolgálja, hogy elterelje az emberek figyelmét a NATO ügyködéséről. Éppen a NATO az, amely hibrid háborút folytat Oroszország ellen azzal, hogy fegyverrel, hírszerzési információk átadásával és anyagilag támogatja Ukrajnát - írta közleményében.

A NATO Steadfast Defender 2024 fedőnevű, 90 ezer katonát mozgósító gyakorlatsorozatán, amelynek elemeit Norvégiától Romániáig terjedő különböző helyeken rendezik meg, Zaharova szerint "minden lehetséges eszközzel gyakorolnak, hibrid és hagyományos fegyverekkel is". "Kimondhatjuk, hogy a NATO komolyan készül egy lehetséges konfliktusra velünk" - szögezte le a szóvivő.

A NATO januári bejelentése szerint az összes tagország részvételével megrendezendő Steadfast Defenderrel a cél annak demonstrálása, hogy a szövetség Oroszországgal szemben képes megvédeni a teljes területét egészen az orosz határig, tehát elrettentő célú.

Zaharova már januárban "nyíltan provokatívnak" nevezte a gyakorlatsorozatot, és arra figyelmeztetett, hogy az megnöveli a katonai incidensek kockázatát, és tragikus következményekkel járhat Európára nézve. Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem tervezi megtámadni egyik NATO-tagállamot sem.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta januárban, hogy a gyakorlatsorozat fenyegető Oroszországgal szemben, nemrégiben pedig azt, hogy "ez a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés".

 

Forrás: MTI

Fotó: Youtube / NATO

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!