2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

Hollik: A jogállamisági jelentés Magyarország szimpla zsarolásáról szól

A magyar kormány szerint abszurd és valótlan az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentése, amely szerint veszélyben a bírói függetlenség és a média sokszínűsége. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Hollik István volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Hollik: A jogállamisági jelentés Magyarország szimpla zsarolásáról szól

„Érdekes módon ezeket a vádakat akkor kezdték el megfogalmazni, amikor a Fidesz-KDNP került kormányra. Tehát amikor 2006-ban Magyarországon, Budapest utcáin szemeket lőttek ki, akkor Magyarországon a jogállamisággal semmi probléma nem volt. Akkor, amikor a miniszterelnök az őszödi beszédben azt mondta, hogy átverték a költségvetés számaival az Európai Bizottságot, az össze nemzetközi partnerünket, akkor a jogállamisággal nem volt semmi probléma.”

- emlékeztetett Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

A Vera Jourová vezetésével Brüsszelben bemutatott jogállamisági jelentésekről, valamint az Európai Parlament korábbi és jelenlegi elképzeléseiről is beszélt Hollik István.

Hollik István külön kiemelte a sajtószabadság kérdéskörét, mely megemlítése az eljárásban különös, hiszen jelenleg hazánkban a legolvasottabb portálok mind baloldaliak és pont most jön létre egy újabb, a kilépő indexesekből.

„Nyilván valóan ez nem a sajtószabadságról szól, nem a bírák függetlenségéről szól, meg a bírói rendszer függetlenségéről szól. Ez arról szól, hogy zsarolni akarják Magyarországot. Ez ilyen egyszerű.”

- hangsúlyozta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Hollik István.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Az Alapjogokért Központ szerint Vera Jourová átlépett egy határvonalat

Az EU kérdéseiről vitázott Varga Judit és Donáth Anna

A Fidesz szerint a Soros-féle NGO-k mondták tollba az abszurd és hazug jelentést

Hollik István: A jogállamisági jelentés hazugságok gyűjteménye

Hollik István: A brüsszeli bürokraták újabb támadást indítottak Magyarországgal szemben

Věra Jourová néhány éve előzetes letartóztatásban volt

Jogállamisági jelentés

Ismét aggódik az Európai Bizottság

Varga Judit: Abszurd és valótlan az Európai Bizottság jogállamisági jelentése

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!