2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Az Alapjogokért Központ szerint Vera Jourová átlépett egy határvonalat

Az Alapjogokért Központ projektvezetője szerint Vera Jourová cseh uniós biztos átlépett egy határvonalat, amikor a magyar demokráciát minősítette egy interjúban.

  • Az Alapjogokért Központ szerint Vera Jourová átlépett egy határvonalat

Kovács Attila az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában hangsúlyozta, Vera Jourová túlterjeszkedett a feladatán. Bár az Európai Bizottság tagjai már korábban is megfogalmaztak „véleményt, aggályt, vádat” Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, az még nem fordult elő, hogy a magyar választópolgárokat, illetve a magyar demokrácia állapotát minősítsék.

„Tehát azt gondolom, hogy ez volt a határvonal, amit soha egyetlen európai biztos sem lépett át, s a magyar tiltakozás, a magyar lépés is ennek tudható be” – emelte ki.

Véleménye szerint a magyar választópolgárok eddig mindig felelős döntést tudtak hozni például közéleti-politikai kérdésekben. „Az, amit ő mond, az egész egyszerűen nem igaz” – utalt Vera Jourová kijelentéseire.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Der Spiegel című német magazinnak adott múlt heti interjújában kijelentette: a magyar demokrácia beteg és a magyar emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!