2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Az EU kérdéseiről vitázott Varga Judit és Donáth Anna

Hír TV

2020. szeptember 30., szerda 18:55

Beismerte a Momentum európai parlamenti képviselője, hogy jó viszonyt ápol Vera Jourovával. Donáth Anna az igazságügyi miniszterrel folytatott vitán a bizottság alelnökét védte. Varga Judit szerint Jourová a megszólalásával átlépett egy határt.

Vera Jourová-val, éppúgy mint a többi biztossal is jó munkakapcsolatot ápolunk - ismerte be a Momentum politikusa a Garázs Tranzit vitaesten. Donáth Anna azzal védekezett, hogy Jourová-t nem szó szerint idézték, és a kijelentését nem Magyarországra értette.

Vera Jourová kijelentése egy olyan vörös vonal átlépése, amely egy nagyon határozott választ követelt, így a kormány kitart álláspontja mellett, az Európai Bizottság alelnökének távoznia kell.

Varga Judit úgy vélte, a bizottság nem tehet ilyen kijelentést.

Varga Judit arra emlékeztette vitapartnerét, hogy egy olyan pártszövetségre lépnek a 2022-es győzelem érdekében Gyurcsány Ferenccel, aki 2006-ban valóban jogállamisági problémákat okozott Magyarországnak.

A tárcavezető hozzátette, olyanokkal fognak szövetségre lépni a hatalom megszerzése érdekében, akikkel nem férnek össze az európai értékek.

A Momentum politikusa azzal védekezett, hogy a Gyurcsány-kormány tetteinek megítélését a korábbi európai vezetésen kell számon kérni. Az ellenzéki összefogással kapcsolatban Donáth Anna azt mondta: aggályos, ha vannak olyan politikai szereplők, akik értékrendjével nem tudnak azonosulni.

Fekete-Győr András azért állt ki egy liberális párt mellett a romániai kampányban, mert szerintük ők sokkal jobban tudják képviselni határon túli magyarok ügyét - ezzel indokolta Donáth Anna azt, hogy a Momentum elnöke múlt héten arra szólította fel az erdélyi magyarokat, hogy inkább az USR Plus jelöltjeit támogassák a választáson.

Az igazságügyi miniszter szerint a Momentum elnöke több millió magyart sértett meg kijelentésével.

Varga Judit hozzátette: a Momentum EP-képviselőinek is a magyar emberek érdekeiért kellene küzdenie az Európai Unióban.

 

Hír TV