2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Külföld

A Fidesz szerint a Soros-féle NGO-k mondták tollba az abszurd és hazug jelentést

Az Európai Bizottság Magyarországot is érintő jogállamisági jelentése nyílt politikai zsarolás, amely abszurd, önkényes és elfogult - jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.

Hidvéghi Balázs szerint a Soros-szervezetek vezetői mondták tollba a bizottsági alelnöknek, hogy mi kerüljön bele a hazánkat bíráló beszámolóba.

Vera Jourová elismerte, hogy az NGO-k véleményét is kikérték a jelentés elkészítése előtt.

A kormánypártok szerint Brüsszel ismét az Európai Bizottság alelnökét és annak jobbkezét, az igazságügyi biztost vetette be, hogy újabb támadást intézzen Magyarország és az Orbán-kormány ellen.

Vera Jourová és Didier Reynders 7 területen jelölt meg konkrét problémákat hazánkkal kapcsolatban abban a 28 oldalas dokumentumban, amely az uniós tagállamok jogállamisági helyzetéről szól.

Az átláthatóságért és értékekért felelős biztos a bírósági rendszer, a médiumok helyzete és a civil szervezeteket ért támadások miatt emelt kifogást Magyarországgal szemben. Bocsánatot azonban továbbra sem kért azért mert betegnek nevezte a magyar demokráciát.

A Hír TV brüsszeli tudósítója arról számolt be, hogy a biztosok kikérték ugyan a tagállamok véleményét, de a dokumentum elkészítéséhez mintegy 200 civil szervezet beszámolóját is meghallgatták.

A Fidesz szerint az NGO-k mondták tollba a jelentést, Brüsszel mégis úgy látja, hogy a dokumentum nem részrehajló.

A Fidesz európai parlamenti képviselője politikailag elfogult zsarolásnak nevezte a beszámolót. Hidvéghi Balázs azt mondta, a Bizottság az európai emberek pénzéből, euró százezreket költött arra, hogy kiadjon egy Soros-jelentést.

Hozzátette, az elkészített anyag tárgybeli tévedéseket is tartalmaz, amelyek a magyar kormány cáfolata ellenére benne maradtak a dokumentumban.

Hidvéghi Balázs külön kiemelte, hogy a Jourová által ismertetett jelentés amellett, hogy abszurd, önkényes és elfogult, minden tekintetben sérti a magyar embereket. A politikus ezért megismételte a kormány álláspontját, miszerint Jourovának távoznia kellene posztjáról.

Kapcsolódó anyagok:

Hollik: A jogállamisági jelentés Magyarország szimpla zsarolásáról szól

Jogállamisági jelentés

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!