2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

A baloldali vezetésű kerületek hosszú ideje nem tudják megoldani a kialakult hajléktalankrízist + videó

Annak ellenére, hogy az elmúlt években a baloldali vezetésű főváros a szavak szintjén kiemelten kezelte a hajléktalanok helyzetét, a szükség idején alig tesz valamit a hontalanok megvédéséért.

  • A baloldali vezetésű kerületek hosszú ideje nem tudják megoldani a kialakult hajléktalankrízist + videó

– Karácsony Gergely és Pikó András is tud a helyzetünkről – a Magyar Nemzetnek számolt be reménytelen helyzetéről a minap Józsefvárosban egy hajléktalan férfi. Ő és beteg felesége több mint egy éve élnek a Rákóczi téri metrómegálló mellett, problémájukat a férfi elmondása szerint jelezték a kerület, valamint a város vezetésének is, segítséget azonban nem kaptak.

Miközben az önkormányzatok minden évben több száz millió forintot kapnak a kormánytól arra, hogy hajléktalanellátó rendszereket üzemeltessenek, addig a baloldali vezetésű kerületek hosszú ideje nem tudják megoldani a kialakult hajléktalankrízist. 

A józsefvárosi közterületeken napközben a hőségben is kint ülnek az utcán az otthontalanok, és nem hajlandók bemenni a befogadóhelyekre. 

A Magyar Nemzet kérdésére egy utcán élő férfi azt mondta: még az utca is tisztább és higiénikusabb, mint egy hajléktalanszálló a nyolcadik kerületben. 

– Fertőzések, bogarak, tetvek és rossz emberek – így jellemezte egy másik férfi az ellátóintézményeket. 

A kerületi Fidesz szerint Pikóék hibás politikája miatt nem sikerült még megoldani az otthontalanok helyzetét. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek arról beszélt: a nagy zsúfolt, koszos helyek helyett jóval több olyan kisebb intézményt kellene létrehozni, amelyek személyre szabottabban és precízebben tudnak segítséget nyújtani a rászoruló helyzetben lévőknek. 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI / Illyés Tibor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!