2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A kormánypártok szerint az Európai Bizottság megtámadta Lengyelország alkotmányos berendezkedését. A testület azért büntetné a lengyel kormányt, mert nem teljesített egy EU-s bírósági határozatot. A stúdióban Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő, aki szerint Brüsszel megint visszaél a hatalmával. Műsorvezető Trombitás Kristóf.

- Pontosan mi történik Lengyelország és az Európai Bizottság között - kérdezte a műsorvezető.

- Megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unió tagállamainak szuverén döntése, hogy az igazságszolgáltatásuk, a bírósági szervezeti rendszerüket hogyan alakítják ki. Ezzel a szabadságával élt Lengyelország, amikor a lengyel igazságszolgáltatásra vonatkozó szabályok részeként egy olyan testületet hoztak létre. amely testület arra hivatott, hogy a lengyel bírói karban tevékenykedő bírák fegyelmi ügyeit tárgyalja.

Ilyen jellegű megoldás az Európai Unió tagállamainak jelentős részében van, sőt azon országokban, ahol a lengyel jogi megoldásokhoz hasonló testület működik. Azon országok többségében ezen fegyelmi testületnek a jogkörei jóval erősebbek, mint Lengyelországban. Ehhez képest, megint elővéve ezt a jól ismert, kettős mércére építő, bosszantó, felháborító, szinte már egyenesen idegesítő viselkedését, az európai uniós intézmények politikai támadást indítottak a lengyelek ellen - mondta Deutsch Tamás.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

A Magyarország élőben vendége volt Kiss Károlyné Ildikó. 2021. szeptember 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!