2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Magyarország élőben

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A kormánypártok szerint az Európai Bizottság megtámadta Lengyelország alkotmányos berendezkedését. A testület azért büntetné a lengyel kormányt, mert nem teljesített egy EU-s bírósági határozatot. A stúdióban Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő, aki szerint Brüsszel megint visszaél a hatalmával. Műsorvezető Trombitás Kristóf.

  • Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

- Pontosan mi történik Lengyelország és az Európai Bizottság között - kérdezte a műsorvezető.

- Megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unió tagállamainak szuverén döntése, hogy az igazságszolgáltatásuk, a bírósági szervezeti rendszerüket hogyan alakítják ki. Ezzel a szabadságával élt Lengyelország, amikor a lengyel igazságszolgáltatásra vonatkozó szabályok részeként egy olyan testületet hoztak létre. amely testület arra hivatott, hogy a lengyel bírói karban tevékenykedő bírák fegyelmi ügyeit tárgyalja.

Ilyen jellegű megoldás az Európai Unió tagállamainak jelentős részében van, sőt azon országokban, ahol a lengyel jogi megoldásokhoz hasonló testület működik. Azon országok többségében ezen fegyelmi testületnek a jogkörei jóval erősebbek, mint Lengyelországban. Ehhez képest, megint elővéve ezt a jól ismert, kettős mércére építő, bosszantó, felháborító, szinte már egyenesen idegesítő viselkedését, az európai uniós intézmények politikai támadást indítottak a lengyelek ellen - mondta Deutsch Tamás.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.
Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

A Magyarország élőben vendége volt Kiss Károlyné Ildikó. 2021. szeptember 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!