2022. 01. 24. Hétfő Timót napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A kormánypártok szerint az Európai Bizottság megtámadta Lengyelország alkotmányos berendezkedését. A testület azért büntetné a lengyel kormányt, mert nem teljesített egy EU-s bírósági határozatot. A stúdióban Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő, aki szerint Brüsszel megint visszaél a hatalmával. Műsorvezető Trombitás Kristóf.

- Pontosan mi történik Lengyelország és az Európai Bizottság között - kérdezte a műsorvezető.

- Megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unió tagállamainak szuverén döntése, hogy az igazságszolgáltatásuk, a bírósági szervezeti rendszerüket hogyan alakítják ki. Ezzel a szabadságával élt Lengyelország, amikor a lengyel igazságszolgáltatásra vonatkozó szabályok részeként egy olyan testületet hoztak létre. amely testület arra hivatott, hogy a lengyel bírói karban tevékenykedő bírák fegyelmi ügyeit tárgyalja.

Ilyen jellegű megoldás az Európai Unió tagállamainak jelentős részében van, sőt azon országokban, ahol a lengyel jogi megoldásokhoz hasonló testület működik. Azon országok többségében ezen fegyelmi testületnek a jogkörei jóval erősebbek, mint Lengyelországban. Ehhez képest, megint elővéve ezt a jól ismert, kettős mércére építő, bosszantó, felháborító, szinte már egyenesen idegesítő viselkedését, az európai uniós intézmények politikai támadást indítottak a lengyelek ellen - mondta Deutsch Tamás.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíjakat

A Magyarország élőben vendége volt Kiss Károlyné Ildikó. 2021. szeptember 09.

Legfrissebb híreink

Élet 20 négyzetméter alatt: a minigarzonok piaca

A 10-20 négyzetméter közötti ingatlanok, vagyis a minigarzonok/ minilakások különlegességük miatt mindig nagyobb figyelmet kapnak az átlagosnál. Igaz, csekély részét képezik a forgalomnak, de a Duna House szakértőinek tapasztalata alapján rengeteg lehetőség rejlik bennünk, és fajlagos költségük miatt ugyanolyan jelentős részét képezik az ingatlanpiaci volumennek, mint bármely más típusú ingatlan.

Bekezdett a lakáspiac januárban

Erősebb a kereslet mint a covid előtt, de gyengébb mint tavaly. Az ingatlan.com saját adatok alapján, közel egymillió telefonhívás alapján vetette össze az idei keresletet a 2021-es és 2020-as évkezdettel.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!