2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Magyarország élőben

A 60 helyett 1000 milliárd forinttal elégedetlen főváros

  • A 60 helyett 1000 milliárd forinttal elégedetlen főváros

Budapest főpolgármestere levélben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány egyeztessen az önkormányzatokkal a Brüsszelből érkező helyreállítási alap forrásainak felhasználásáról. Karácsony Gergely szerint a településvezetők készen állnak az egyeztetésre, hogy az uniós segítség azokat szolgálja, akiknek szánták.

Közben Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat brüsszeli irodájának vezetője arról beszélt, hogy a kormány által megvalósítani kívánt projektek nem tükrözik a főváros prioritásait.

Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Azok a projektek, amiket mi szeretnénk megvalósítani Budapesten és ezekből az európai uniós forrásokból, ezek teljesen nyilvánosak, tehát ezek több alkalommal egyeztetésre kerültek. (…) Semmiféle kedvenc projektekről nincs szó természetesen.”

- reagálta Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár.

„Ezek a források alapvetően arra valók, hogy a fejletlen régiókat felzárkóztassák a fejlett régiókhoz. Budapest egy fejlett régió. Többek között egyébként az elmúlt 10 év gazdaságpolitikájának köszönhetően is. Innentől kezdve Budapest alanyi jogon 60 milliárd forintra számíthatna, ennél nagyságrendekkel többet szeretnénk elkölteni Budapestre – és nemcsak Budapestről beszélünk, hanem Budapestről és az agglomerációjáról. (…) Közel 1000 milliárd forintos összeg az, amivel próbálunk tervezni, amivel próbáljuk fejleszteni ezt a régiót.”

- hangsúlyozta Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár.

HírTV

Kapcsolódó anyagok:

Schneller Domonkos: A 444 és sok más hírportál nagyon másik mozit néz

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!