2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Hont András Facebook-posztja egyértelműen cáfolja a HVG állítását

Volt HVG-s újságíró is cáfolja a HVG-t a Fico elleni merénylettel kapcsolatban, írta meg a Mandiner. A balliberális HVG nem létezőnek nyilvánított egy arra vonatkozó egyértelmű bizonyítékot, hogy Fico merénylője a Momentum testvérpártjának támogatója.

  • Hont András Facebook-posztja egyértelműen cáfolja a HVG állítását

Nem igazán hajlandó tudomást venni a tényekről a magát objektívnek bemutató magyarországi sajtó, de a struccpolitika legszembetűnőbb példája az a HVG, melynek állításait éppen az orgánum korábbi munkatársa, Hont András cáfolta. 

A portál csütörtökön megjelentetett egy cikket „Gyorsan reagálnak a Rogán-művek a Fico-merényletre: Orbánnal az élen terjesztik az alaptalan híreket” címmel, amelyben a szerző lényegében azt bizonygatta, hogy a szlovák miniszterelnök merénylője a „kormánypropaganda” állításaival ellentétben nem is balliberális, hanem szélsőjobboldali nézeteket vall.

A cikkben az olvasható, hogy Juraj Cintula „profilja és irányultsága alapján semmilyen ideológiai rokonságot nem mutat sem magyar baloldali ellenzékkel, sem az úgynevezett globális baloldallal”.

Továbbá: „A kormánysajtó már szerdán azt kezdte sulykolni, hogy Fico 71 éves merénylője baloldali, sőt, a „szlovák Momentum”, vagyis a Progresszív Szlovákia nevű ellenzéki párt támogatója, aktivistája, szimpatizánsa, de ezt semmi nem bizonyítja. A Progresszív Szlovákia közleményben cáfolta, hogy Juraj Cintula az ő kötelékükben mozgott volna valaha is.”

Egy közlemény önmagában nem cáfolat (legfeljebb tagadta a párt, hogy közük lenne Cintulához), de szívesen szemléltetjük, mi az: 

Hont András Facebook-posztja például egyértelműen cáfolja a HVG állítását, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy Cintula a balliberális Progresszív Szlovákia, tehát a Momentummal azonos pártcsaládban ülő szlovák politikai formáció támogatója lenne. 

Ja, hogy azt is állította a HVG, hogy Cintula „semmilyen ideológiai rokonságot nem mutat sem magyar baloldali ellenzékkel”? Ezek szerint ez se volt igaz, nem baj…

„Tök véletlen, hogy megnyitva hagytam a többek közt Juraj Cintula által alapított, lévai Dúha (Szivárvány) nevű irodalmi klub oldalát, ahol egy feminista kiáltványnak is beillő bejegyzésben tesz hitet a Progresszív Szlovákia elnökjelöltje mellett, mivel így tudtam screenshotot készíteni. Az oldalt ugyanis törölték” – írta Hont András Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Mandiner

Fotó: RTVS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!