2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 11:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Továbbra is súlyos Fico állapota, de képes kommunikálni + videó

A fő téma a mai adásban is a Robert Fico elleni merénylet volt, melyről Nógrádi György és ifj. Lomnici Zoltán beszéltek.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Továbbra is súlyos Fico állapota, de képes kommunikálni + videó

A Fico elleni támadás óta több szlovák politikus is halálos fenyegtést kapott.

"Nyilván rengeteg vizsgálat lesz. Az, hogy az elkövető bolond, nem bolond másodlagos. Számomra két alapkérdés van. Életben marad-e Fico, és ennek részeként, tudja-e folytatni ezt a politikát. Ha nem, akkor ahogy mindenki mondja, ez a pártcsalád adja a következő miniszterelnököt. De ha megnézem a személyt, annak óriási mozgástere van a politikában. Fico beállt egy olyan politikába, hogy nem kérünk migránst, nem megyünk bele az orosz-ukrán háborúba, nem vagyunk hajlandóak katonailag támogatni Ukrajnát stb. Lehet, hogy pártjának bármelyik képviselője ugyanezt a politikát máshogy képzeli el"

- mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Orbán Viktor szerint a merénylő egy baloldali, háborúpárti elkövető.

"Most egy képlékeny helyzet van. A szlovák alkotmány azt rögzíti, hogy van a kormányzat, annak van egy miniszterelnöke és vannak miniszterelnök-helyettesek. De ennél többet az utódlás rendjéről nem szól az alkotmány. Lényegében részben sajtóhírekből, részben a jogszabály foszlányokból lehet azt tudni, hogy van egy helyettesítési rend és a négy miniszterelnök-helyettes tekintetében Robert Kaliňák védelmi miniszter, a miniszterelnök bizalmasa, legszorosabb politikai szövetségese már megkezdte a helyettesítés folyamatát."

- fejtette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány tanácsadója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!