2024. 06. 07. Péntek Róbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 1.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Rekordméretű dróncsapás érte Ukrajnát, Zelenszkij légvédelmet kért az odesszai régióba + videó

Három ukrán vadászgépet lőtt le az orosz légvédelem - állítja a moszkvai védelmi minisztérium hadijelentése. Ezzel - olvasható a dokumentumban - 542-re emelkedett a háborúban megsemmisült ukrán repülőgépek száma. Közben Oroszország és Ukrajna is dróncsapásokat hajtott végre a másik ellen. Az orosz erők 75 drónnal támadtak egyszerre, amire nem volt még példa a háborúban.

  • Rekordméretű dróncsapás érte Ukrajnát, Zelenszkij légvédelmet kért az odesszai régióba + videó

Szombat éjszaka és vasárnap dróntámadásokról számoltak be és robbanásokról érkeztek jelentések öt orosz régióból. A moszkvai, a tulai, a kalugai, a brjanszki és a szmolenszki területen összesen 24 támadó drónt semmisített meg az orosz haderő.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel az orosz erők 75 drónnal támadtak ukrán célpontokat, ez volt a háború legnagyobb volumenű dróntámadása.

Drónok miatt légiriadó volt Kijevben is, éppen akkor amikor az ukrán, a svájci és a lett elnökök, valamint a litván miniszterelnök közös kijevi sajtótájékoztatóját tartotta. A négy vezetőnek egy időre biztonságba kellett vonulnia. A Kijevben megrendezett "Gabona Ukrtajnából" nevű nemzetközi élelmiszerbiztonsági csúcstalálkozón Zelenszkij kiemelte, az országnak szüksége van a légvédelem megerősítésére a gabonaexport védelmében. Ukrajna a Fekete-tengeren keresztül szállít ki gabonát annak ellenére, hogy már nem él Oroszországgal a gabonamegállapodás.

"Létezik egy bizonyos légvédelmi rendszer, tudjuk mennyi kell, ezt kértük már. Már kaptunk pozitív választ, hogy mikor kezdhetik meg a régióban a védelmet. Mert ott a gabonafolyosó és az emberek biztonsága is fontos"

- mondta az ukrán elnök.

Közben áramkimaradások voltak az orosz csapások miatt Donyecki régióban, elsősorban Kramatorszk és Szlovjanszk térségében - írta Telegram csatornáján a régió kormányzója. Az ukrán hadsereg pedig Kupjanszk ipari városának ismételt megszállására figyelmeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Soha nem látott esélyről beszélt Matteo Salvini

Soha nem látott esélyről beszélt Matteo Salvini

Reméljük, június 9-én az európai népek felszabadítását ünnepeljük - mondta Matteo Salvini a Liga olasz jobboldali párt vezetője az európai parlamenti választások kampányzáró beszédében Rómában csütörtök este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megsemmisítettek egy orosz hadihajót a Krím partján

Megsemmisítettek egy orosz hadihajót a Krím partján

Megsemmisült egy orosz hadihajó a Krím félsziget fekete-tengeri térségében annak a tengeri támadásnak a következtében, amelyet az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége hajtott végre csütörtök reggel – erősítette meg Andrij Juszov, a katonai hírszerzés szóvivője egy tévéműsorban.
Medvegyev befenyegette az Ukrajnának fegyvert szállító nyugati országokat

Medvegyev befenyegette az Ukrajnának fegyvert szállító nyugati országokat

Bár Vlagyimir Putyin nemrég badarságnak nevezte azt a nyugati vélekedést, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t, Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök arról számot be, hogy Putyin engedélyezte, hogy fegyvereiket olyan régiókba küldjék, amelyek háborúban állnak olyan államokkal, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!