2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Igazságtalanságról beszélt programhirdetése közben Ilaria Salis

Az igazságtalanság és a szélsőjobboldal elleni harcot jelölte meg választási programja céljaként az európai parlamenti választásokon induló olasz Ilaria Salis, aki a magyarországi házi őrizetben felvett videóüzenetet a közösségi oldalakon közölte csütörtökön.

  • Igazságtalanságról beszélt programhirdetése közben Ilaria Salis

Ilaria Salis a másfél perces felvételen egy fotelben ül, hangsúlyozza, hogy házi őrizetben van, és megmutatja a bokáján elhelyezett elektronikus nyomkövetőt.

Azt mondta, a nyomkövető emlékezteti, hogy még fogságban van.

"Huszonnégy év börtönt kockáztatok, ezért küzdelmem még nem ért véget" - hangoztatta.

Kifejtette, hogy a politika nem számít a szakmájának, mivel "más kontextusban politizálok, alulról". Magát úgy határozta meg, hogy állandó álláshely nélküli, helyettesítésekre hívott pedagógus és "antifasiszta vagyok". Megjegyezte, hogy letartóztatása az utóbbi másfél évben felborította az életét.

Az antifa aktivistát a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) indítja jelöltként az EP-választásokon. Az olaszországi kampányt eddig Ilaria Salis apja folytatta, és most először szólaltak meg a Magyarországon házi őrizetben lévő nő európai programjával kapcsolatosan.

Salis elmondta, hogy Európában azért akar dolgozni, hogy a hozzá hasonló igazságtalanságot elszenvedő emberek ne maradjanak egyedül.

Célként tűzte ki a minőségi oktatást és az életszínvonal javítását, valamint a szélsőjobboldal és annak diszkrimináló politikájával szembeni küzdelmet.

Annak érdekében, hogy "a szolidaritás, ne pedig a félelem legyen Európa őrlángja" - fűzte hozzá.

Apja, Roberto Salis az ANSA olasz hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy lánya lesz az egyetlen EP-jelölt, aki nem adhatja le szavazatát. Hozzátette, hogy a külföldi börtönökben tartózkodó többi 2500 olasz sem élhet szavazati jogával.

Ignazio La Russa, a római szenátus elnöke, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali kormánypárt egyik alapítója az FdI milánói kampányeseményén azt mondta, hogy Ilaria Salis a baloldal számára választási eszköz.

"Megértem, de mi soha nem tettünk volna ilyesmit, (...) minden oldalnak megvannak a saját hősei" - fejtette ki Ignazio La Russa.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!