2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Végig henyélte a ciklusát Karácsony Gergely

A jelenlegi főpolgármester kizárólag olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyeket az előző főpolgármester, Tarlós István idején kezdeményeztek vagy amelyeket a kormány vitt véghez.

  • Végig henyélte a ciklusát Karácsony Gergely

A Magyar Nemzet időrendi sorrendben pontokba szedte Karácsony tevékenységeit.

2019

Szeptember 22.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt Budapest mindenkié című programjának bemutatóját tartják – többedszerre. A szöveg nagyrészt a kormányzati korrupció vélelmezéséről szól, fejlesztést semmit nem tartalmaz. Annak apropóján, hogy a szervezők elküldték a helyszín előtt megjelenő kormánypárti szimpatizánsokat, Karácsony a jobboldaliakra célozva úgy fogalmaz: „Ilyen gyorsan fogják elhagyni Budapestet is”.

Szeptember 26.

Nyilvánosságra kerül egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely a zuglói szocialisták korrupciós ügyeiről beszél. Azt mondja: őt elásnák a családját többször is megfenyegető, a kerületet szétlopó MSZP-sek, ha visszamenne.

Október 13.

Önkormányzati választást rendeznek, amelyen országosan, több mint ötvenszázalékos eredménnyel a Fidesz–KDNP győz, ám Budapesten és tíz megyei jogú városban vereséget szenved. Az eredményt nagyban befolyásolta, hogy Borkai Zsolt győri polgármester szexbotrányba keveredett, és ennek felvéte­leit baloldali provokátorok a választások előtt néhány nappal kiszivárogtatták. A fővárosban jelentős súllyal estek latba a külföldiek által a baloldalra leadott szavazatok. A megválasztott új fővárosvezető győzelmi beszédében megígéri, hogy azokat is képviselni fogja, akik nem rá szavaztak. Sok más ígéretéhez hasonlóan ezt is elfelejti.

Október 16.

Karácsony Gergely három nappal főpolgármesterré választása után jelzi, hogy Dörner György nem nyerheti el ismét az Újszínház igazgatói posztját. Decemberben Bán Teodórát, a Szabad Tér Színház közmegbecsülésnek örvendő, 17 éve kinevezett igazgatóját le is váltja, indokolás nélkül. Ugyanígy indokolás nélkül vált le több igazgatót fővárosi cégek éléről, ezzel annulálva ígéreteit, amelyek féléves türelmi időre és a szakmaiság szempontjainak érvényesítésére vonatkoztak.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!