2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Soha nem látott esélyről beszélt Matteo Salvini

Reméljük, június 9-én az európai népek felszabadítását ünnepeljük - mondta Matteo Salvini a Liga olasz jobboldali párt vezetője az európai parlamenti választások kampányzáró beszédében Rómában csütörtök este.

  • Soha nem látott esélyről beszélt Matteo Salvini

Matteo Salvini arra kért mindenkit, menjen el szavazni.

"Nem bírom elviselni a gyávákat és az akarat nélkülieket, akik azután panaszkodnak. Nem tudsz kit választani és inkább elmenekülsz? Gyáva nyúl vagy. Szabad és bátor olaszokra van szükségem, akik nem félnek. Így ötven év után Európában változás történhet, kormányra kerülhetünk anélkül, hogy a szocialisták, a baloldal vagy olyan háborúra uszítók cinkosai vagy szövetségesei lennénk mint Macron"

- hangoztatta Matteo Salvini.

A Liga vezetője úgy vélte, "nem vagyunk többé egyedül (..) az Európai Parlament történetében először az egységes jobbközép többségre juthat Brüsszelben".

Éppen ezért - tette hozzá - aki nem megy el szavazni, "nagy felelősséget vállal".

Reményét fejezte ki, hogy az urnák vasárnap esti lezárása után az európai népek felszabadítását lehet majd ünnepelni az eddigi európai többség alól.

Matteo Salvini az olasz fővárosban, a Santi Apostoli téren zárta pártja választási kampányát.

Kifejtette: a Ligára adott szavazat a béke szavazata Európában.

Aki a Ligára voksol, mandátumot ad arra, hogy "megállítsuk azokat, akik olasz fegyverekkel Oroszország területén akarnak gyilkolni"

- hangoztatta.

Változást sürgetett az Európai Központi Bank (EKB) élén is, hangsúlyozva, hogy a pénzintézet elnöke, Christine Lagarde "nem hordozhat szabadon szegénységet és nyomort körbe Európában".

Matteo Salvini szerint az európai népeknek ellenőrzést kell gyakorolniuk az EKB fölött, mely nem lehet "autonóm és anarchista: az EKB-nek, amely gúnyt űzött az olaszok megtakarításaikból, hiteleiből, béreiből, életéből, felelnie kell cselekedeteiért (..) az európai népeknek".

A Liga vezetője kijelentette,

reméli, hogy Donald Trump nyeri meg az amerikai választásokat, és "egy kis rendet és egy kis békét segít hozni, mivel, talán nem véletlen, hogy amikor a demokraták nyernek az Egyesült Államokban, jönnek a háborúk, a káosz és az elkeseredés".

A római kampányzáró végén John Lennon 1969-ben írt, Give peace a chance (Adj esélyt a békének) című számát játszották le, amely a pacifisták himnuszaként ismert.

Később Matteo Salvini a Rete 4 kereskedelmi televízióban azt mondta, a legelső intézkedés, amit a Liga meg akar valósítani a következő Európai Parlamentben, az a határok védelme és a bűncselekményt elkövető migránsok hazaküldése lesz.

"A problémát nem az emberek bőrszíne képviseli, hanem a szabályok betartása. Európa nem tett semmit a határok védelme és a bűnöző (bevándorlók) hazaküldése érdekében" - mondta Matteo Salvini.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!