2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megúszta a vádemelést a DK árnyékbelügyminisztere

A BRFK egy meghamisított végrendelet miatt nyomozott évekig az árnyék-belügyminiszter Mustó Géza ellen, ám a politikus megúszta a bírósági eljárást, mivel a cselekmény elévült.

  • Megúszta a vádemelést a DK árnyékbelügyminisztere

A Magyar Nemzet még tavaly márciusban számolt be Mustó Géza csalási ügyéről. A gyurcsányista politikus azóta az MSZP-DK-Párbeszéd polgármesterjelöltje lett Budapest X. kerületében.

Mustó Géza nevelőapja 2014. december 24-én került a Váci kórházba, miután otthonában fejsérülést szenvedett. A Magyar Nemzet birtokába került nyomozati iratok alapján a férfi ekkor válságos állapotban volt, az orvosi iratok szerint azt sem tudta megmondani, hogy fél méterről hány ujjat mutatnak neki. Állapota másnapra sem változott, ekkor azonban bement hozzá Mustó Géza, valamint a beteg családtagjai és barátai, akik aláíratták vele az állítólagos végakaratát tartalmazó dokumentumot.

A végrendeleti tanúk a rendőrségi eljárás során azt vallották, hogy a jelenlevők annak tudatában hitelesítették aláírásukkal az iratot, hogy azon meghamisították a keltezést. A végrendeleten szereplő dátum ugyanis az előző nap, vagyis december 24-e volt, amikor Mustó nevelőapja még cselekvőképesnek számított. A férfi néhány nappal később a kórházban elhunyt.

A meghamisított végrendeletet a hagyatéki eljárás során felhasználta Mustó Géza és jogi képviselője, így a végakaratnak megfelelő osztályos egyezséget kötöttek a felek. A fivérek nevelőanyja is elhunyt néhány év múlva, a hagyatéki eljárás során pedig újfent előkerült egy végrendelet, aminek az lett az eredménye, hogy a nevelőszülők szinte teljes vagyona Mustó Gézára szállt.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!