2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Európa visszaküldi az Ukrajnából menekülteket? + videó

Hidegkuti Konstantin, Gönczi Róbert és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Európa visszaküldi az Ukrajnából menekülteket? +  videó

Bár az oroszok nyomulnak előre, a folyamat megállítható és az ukránok javára visszafordítható - vélekedett Oleksandr Syrskyi, az ukrán fegyvereserők főparancsnoka.

"Alapvetően itt továbbra is van egy kis félreértés a harkovi offenzíva esetében. Itt még mindig nem az az orosz cél, hogy Harkov városát foglalják el. Bárki bármit mond, nem ez volt a cél. Jönnek a vélemények, hogy az oroszok elkadtak, besült a támadás. Ez a támadás rendkívüli módon megosztja a rendelkezésre álló ukrán kapacitásokat mind a személyi, mind a technikai állományt tekintve. Ukrajnának több ezer embert kellett átcsoportosítania a harkovi régióba, hogy stabilizálni tudja a frontot és ezek a dandárok nem az éterből teremnek. (...) Ennek következtében azok a szektorok meggyengülnek"

- Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Mi lesz azokkal az ukrán lakosokkal, akik elmenekültek a áború elől?

"Jelen pillanatban több mint hat millió ukrán tartózkodik Ukrajnán kívül menekültként szerte a világban, amiből szinte teljes egészében, azaz közel hat millió fő az Európai Unió területén tartózkodik. (...) Jelenleg is érvényes az ideiglenes védelmi irányelv, aminek értelmében 2025 március 4-ig az ukrán menekültek továbbra is kötetlenül és korlátalnul az Európai Unió területén maradhatnak."

-mondta Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!