2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Adás

Napi aktuális

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Gripen-flotta lesz a magyar légtér biztonságának garanciája + videó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt a Napi Aktuális vendége, aki beszélt többek között az újonnan vásárolt Gripenekről, a Lynx gyalogsági harcjárművekről, Svédország NATO-csatlakozásáról, valamint arról, hogy szükség esetén hogyan tudjuk megvédeni Magyarországot.

Vezércikk

Vezércikk: Rákosi időket idéző beszédben támadta Gyurcsány a keresztény-nemzeti oldalt + videó

Mi a nagyobb képmutatás, ha az ifjú kommunistából milliárdossá privatizált Gyurcsány a Bibliából idéz, vagy ha azok papolnak gyermekvédelemről, akik szabadlábon hagytak félezer pedofilt? A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Külföld

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
Napi aktuális

A washingtoni CPAC-en szólalt fel az Alapjogokért Központ főigazgatója + videó

Szívós, okos fickó – Donald Trump a CPAC-en ismét az egekig magasztalta Orbán Viktort, és azt is elmondta, hogy ha Joe Biden idén is nyer, akkor a legrosszabb még Amerika előtt áll. A washingtoni CPAC-en szerzett személyes tapasztalatairól kérdeztük Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ főigazgatóját.
Napi aktuális

Nem szavazta meg a pedofilellenes szigorításokat a baloldal + videó

Szavak szintjén, most úgy tűnik, mintha a baloldal kiállna a gyermekek védelme mellett, de jól látható, hogy a korábbi években rendre nem szavazták meg a pedofilellenes szigorításokat – mondta Illés Bolgárka, fideszes országgyűlési képviselő a Napi Aktuálisban.
Napi aktuális

Egyre terjed a nyugati woke elmélet és már beszivárog a tantervekbe is + videó

Egy szülő két fontos dolgot adhat a gyerekeknek: az egyik a gyökerek, a másik pedig a szárnyak. Többek között erről is beszélt Frank Füredi a Mathias Corvinus Collegium Summit on Education című konferenciájának első napján. A szociológus a Napi Aktuális vendége volt.
Napi aktuális

Gyurcsány szerint a kormányoldal „puccsal” választott köztársasági elnököt + videó

A Napi Aktuális vitájának témái között szerepelt a francia elnök mai háborús kijelentése, a parlamenti vita, a gyermekvédelem, valamint az államfő megválasztása. A stúdióban Lampé Ágnes újságíró és Haraszti Gyula újságíró voltak a vendégeink.
Napi aktuális

Brüsszelben közel ezer traktorral vonultak fel az európai gazdák + videó

Az Európa-szerte zajló gazdatüntetésekről Schenk Richárdot, a Mathias Corvinus Collegium agrárpolitikai szakértőjét kérdeztük a Napi Aktuálisban.
Külföld

Szijjártó Péter: a V4-ek hitet tettek az együttműködés folytatása mellett + videó

Jó hír Magyarországnak, a nemzeti érdekekkel egybeesik, hogy a visegrádi államok vezetői hitet tettek az együttműködés folytatása mellett – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter Prágában.
Belföld

Házkutatást tartott a NAV Márki-Zay Péteréknél + videó

A Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke elmondta: az adóhatóság lefoglalási határozata a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratokra vonatkozott.
Külföld

Kreml: katonai összecsapáshoz vezet, ha a nyugat csapatokat küld Ukrajnába + videó

Nincs konszenzus a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldéséről, de a kérdést mindazonáltal nem lehet kizárni – jelentette ki a francia elnök. A felvetés valóságos lavinát indított el.
Belföld

Megrongálták a 9. kerületi Fidesz iroda bejáratát + videó

Megrongálták a kilencedik kerületi Fidesz iroda ajtaját: a kormánypártok képviselője szerint a Vehemencia nevű anarchista szervezet tette.
Belföld

Még az ellenzék is felháborodott Rónai Sándor botrányán + videó

Elfogadhatatlan, felháborító, kulturálatlan lépés – így reagáltak a pártok arra, hogy Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője burkoltan lepedofilozta, nyíltan pedig lehülyézte Császár Attilát, az MTVA riporterét.
Külföld

Orbán Viktor: a véleménykülönbségek ellenére a V4-nek van értelme

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón.
Belföld

Brenner Koloman: Felül kell vizsgálni a fővárosi kerékpársávok ügyét + videó

Brenner Koloman emlékeztetett, hogy az Árpád fejedelem útján Karácsony Gergelyék úgy vettek el az úttestből egy autós sávot, hogy mellette néhány méterrel már létezik egy kerékpárút, ez pedig veszélyezteti az autósok és a biciklisek épségét.
Külföld

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
Belföld

Áder János reagált a húgát ért vádakra

Gy. Németh Erzsébet és a DK a kegyelmi ügy kapcsán Áder János húgának felelősségét firtatja.
Radar

Radar – A mobilozás az új ittas vezetés

Három hét alatt három baleset történt Magyar Közút munkaterületein, és ezekben 4 közutas sérült meg. A karambolokat minden esetben figyelmetlen autósok okozták. Egy kis odafigyeléssel ezek a balesetek megelőzhetőek lettek volna. Juhász Milán kollégánk összegyűjtötte mire kell odafigyelni és mire nem.
Külföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.
Külföld

A migránsbörtönök megszüntetését követeli az olasz baloldal + videó

Komoly problémát jelent Olaszországban az illegális bevándorlók elhelyezése. A jobbközép kormány újabb zárt táborok létrehozását tervezi a kitoloncolásra váró illegális bevándorlók fogva tartására, a baloldal azonban a jelenlegiek bezárását követeli.
Belföld

Több mint 50 nemzetközi oktatásügyi szakértő érkezett az MCC nemzetközi konferenciájára + videó

Egy szülő két fontos dolgot adhat a gyerekeknek: az egyik a gyökerek, a másik pedig a szárnyak. Többek között erről is beszélt Frank Füredi a Mathias Corvinus Collegium két napos konferenciájának első napján.
Paláver

Paláver: Mit gondol Ön a V4-ekről, az EU-ról, a NATO-ról? + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt. A vendégek: Hortay Olivér és Hidvégi Áron, a Századvég elemzői.
Külföld

A spanyol vezetés nem ért egyet Macron katonai ötletével

Pilar Alegría szerint inkább a segélyszállítmányokkal kellene törődni.

Legfrissebb híreink

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.

Radar

Belföld

A Pesti Központi Kerületi Bíróság vizsgálja a Klubrádiónál megjelent botrányos cikk ügyét

Arató Andrásnak a Klubrádió honlapján megjelent botrányos cikkét vizsgálja a Pesti Központi Kerületi Bíróság – tudta meg a Magyar Nemzet.
Belföld

Ellentmondásosnak mondható a baloldal pedofília-ellenessége

A baloldal bojkottjával azt is kifejezte, hogy nem támogattak számos szigorítást.
Külföld

Magyarország garanciát kapott, hogy Brüsszel ellenőrzi az Ukrajnának szánt pénzeket + videó

Az Unió hét éves költségvetésének felülvizsgálatáról vitáztak délelőtt a képviselők az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.
Belföld

Ikerkutatásokról szóló kötetet adott ki a Kopp Mária Intézet + videó

Az eseményen a Kopp Mária Intézet egy kötetet mutatott be, ami az ikrekkel kapcsolatos sztereotípiákról rántja le a leplet.
Belföld

Az orvos válaszol: ezek a lepkehimlő jellegzetes tünetei + videó

Hónapok óta rengeteg az ilyen jellegű vírusos megbetegedés.
Külföld

Erőszakba torkollt a lengyel gazdatüntetés Varsóban + videó

Több ezer mezőgazdasági dolgozó tiltakozott a lengyel kormány és az uniós vezetés ellen. A dühös demonstrálókat a kivezényelt rendőröknek kellett szétválasztaniuk, majd feloszlatniuk.
Gazdaság

Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.
Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!