2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Három óvónő is jelezte, nem dolgozik tovább a pedofilügyben érintett újbudai óvodában + videó

A Magyar Nemzet úgy tudja több szülő is kivette a gyermekét a pedofil botrányban érintett óvodából. Azért döntöttek így, mert az intézmény vezetőjét a történtek ellenére visszahelyezték pozíciójába. Egy apuka elmondta: a DK-s kerületi önkormányzat politikai okokból mentegeti az intézményvezetőt.

  • Három óvónő is jelezte, nem dolgozik tovább a pedofilügyben érintett újbudai óvodában + videó

Márciusban robbant a botrány a Gazdagréti Szivárvány óvodában. Különböző fotókat találtak az intézmény egyik pedagógiai asszisztensének telefonján a rá bízott gyerekekről. A szülők az eset után arról számoltak be, hogy a férfit többször találták félreérthető helyzetben az óvodásokkal. A pedagógiai asszisztenst azóta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik.

Idővel kiderült: az egyik óvónő már korábban jelezte az intézményvezetőnek, hogy a pedagógiai asszisztenssel problémák vannak, az igazgató azonban semmit nem tett. Az önkormányzat vizsgálata pedig azt állapította meg, hogy az igazgató nem hibázott semmit.

Egy apuka a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy több szülőtársával együtt kivették a gyerekeket az óvodából miután pozíciójába visszahelyezték az óvoda vezetőjét. A férfi szerint a DK-s kerületi önkormányzat politikai okokból mentegeti az intézményvezetőt.

A Magyar Nemzet információi szerint nemcsak szülők, hanem több dolgozó is megelégelte a helyzetet, hárman pedig felmondtak.

Az újbudai Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy a helyes megoldás az lenne, ha új intézményvezetőt kapna az óvoda, aki helyesen mérlegel súlyos esetekben is.

Úgy gondoljuk, hogy akkor is hibázott az óvodavezető, hogyha nem tudott arról, hogy mi történik az intézményben, akkor is mulasztott, akkor sem végezte megfelelően a munkáját. Mi egyértelműen azt gondoljuk, és az lett volna a jó döntés, hogyha az intézményvezetőt felmenti a munkavégzés alól a vezetés, és keresünk egy új intézményvezetőt, aki alkalmas a feladat ellátására

– Szabó László majd hozzátette, hogy több kétségbeesett szülő meg szeretné akadályozni, hogy a korábbi igazgató visszakerüljön pozíciójába, többen pedig új intézménybe viszik gyermeküket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyelőre nem várható újabb csapadék

Egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.
MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

Az árvízi helyzet ellenére zavartalan a vasúti, illetve a távolságibusz-közlekedés az országban - jelentette ki a MÁV vezérigazgatója hétfőn Budapesten, a Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!